Prestigefyllda priser till finska start-up-företaget Sulapac Oy

PUBLICERAD: 15 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Sulapacs grundare Laura Kyllönen (t.v.) och Suvi Haimi med det prestigefyllda priset Green Alley Award.|Sulapac-materialet är lämpligt för tillverkning av kosmetikaförpackningar till tvål

Finska startup-företaget Sulapac Oy, som utvecklat ett biologiskt nedbrytbart alternativ till plast, har den senaste tiden belönats med flera prestigefyllda utmärkelser.

I oktober korades Sulapacs förpackningslösning till den bästa ”gröna” förpackningen i ”Green Awards” i samband med Luxepack i Monaco och i början av november vann Sulapac kategorin ”Sustainable Packaging” när resultaten av tävlingen ”The Sustainable Beauty Awards” presenterades i Paris.
Och den 10 november var det dags igen – då vann Sulapac Oy den prestigefyllda utmärkelsen ”Green Alley Award”, som är Europas första utmärkelse inom cirkulär ekonomi för nystartade företag.

Den sistnämnda utmärkelsen fick Sulapac i hård konkurrens med fem andra finalister från Tyskland, Irland, Nederländerna och Frankrike.

”Beslutet var inte lätt, men vi kom till slut överens om Sulapac tack vare deras högkvalitativa material, som möter de olika utmaningarna på dagens marknad och dess inverkan på ett av de största problemen i vår tid – plastavfall”, säger Jan Patrick Schulz, VD för Landbell Group.

Sulapacs förpackningsmaterial är tillverkat av träflis och nedbrytbara organiska bindemedel. Produkter tillverkade i Sulapac-materialet har plastliknande egenskaper och eftersom materialet är vatten- och oljetätt och helt ogenomträngligt för syre, är det speciellt lämpligt till kosmetikaprodukter som tvål, krämer, salvor, etc.

”Våra förpackningar är ekologiska, vackra och funktionella och kan dessutom massproduceras med konventionell utrustning och i stora volymer till ett konkurrenskraftigt pris jämfört med plast”, säger Suvi Haimi, som tillsamans med  Laura Kyllönen grundade Sulapac Oy år 2016..

Vi har tidigare skrivit om Sulapac och dess uppmärksammade material. Läs HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax