Prestigefylld upphandling: 16 robotar till samma kund

PUBLICERAD: 16 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Christer Börjesson

Robotföretaget KUKA Nordic har tillsammans med WIP Consulting AB vunnit en prestigefull upphandling på 16 robotar till leverantören PG&WIP, som tillverkar och levererar möbelkomponenter till en stor svensk möbeltillverkare.
”Vi valde KUKA:s robotar, eftersom deras gränssnitt är mer integrerat än konkurrenternas. En snabb integration spar tid och ger en kostnadseffektiv lösning”, säger Rickard Olsson, Business Manager Sales/Consulting, WIP Consulting.

WIP Consulting är specialiserat på högautomatiserad planmöbeltillverkning. Styrkan är att skapa kostnadseffektiva koncept som företaget tar totalansvar för – från idé och konstruktion, till produktion och färdig produkt. I den processen är automatisering med robotar effektivt.
”Dagens moderna robotar är inte så dyra att köpa och flexibiliteten är större än hos specialbyggd utrustning. Robotarna är också väldigt driftsäkra och har ett högt andrahandsvärde”, säger Rickard Olsson.

KUKA:s högkvalitativa robotar ska främst hantera detaljer till och från en lackprocess i fabriken. De ska också tillverka lådor och förpacka färdiga möbeldetaljer i dem, för att sedan placera lådorna på pallar, som levereras till slutkunden, som är en global möbeltillverkare med stora krav på kvalitet och miljötänkande..

”Vi är mycket glada för att ha fått WIP Consulting som kund, eftersom det är ett innovativt automatiseringsföretag, som verkar i bland annat trä- och möbelbranschen. Automatiseringen har oftast inte kommit lika långt där som i annan industri och den här affären blir ett bra referensfall för både oss och WIP Consulting”, säger Christer Börjesson, regionansvarig för försäljning på KUKA Nordic.

Utrustningen installeras under hösten och produktionen startar i mars 2016.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx