Ecoleans förpackningar gör debut på marknaden i USA

PUBLICERAD: 29 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Under varumärket Essential Pour lanseras olika fruktjuicer i Ecoleans enliters Air Aseptic-förpackningar på dryckesmarknaden i USA. (Bild Ecolean)

Helsingborgsbaserade Ecolean gör nu debut på den eftertraktade USA-marknaden! Premiären sker med hjälp av livsmedelsföretaget Country Pure Foods, som lanserar fruktjuicer under varumärket Essential Pour i Ecoleans lätta och flexibla aseptiska förpackningar.

Country Pure Foods producerar olika fruktbaserade drycker samt fungerar som kontraktspackare för andra dryckesproducenter. Företaget, som är baserat i Akron, Ohio, kommer nu att använda Ecoleans enliters Air Aseptic-förpackningar till juicer baserade på äpple, apelsin, tranbär och grapefrukt.

”Med sin praktiska form och låga miljöpåverkan är Ecoleans förpackningar idealiska för vårt Essential Pour-sortiment av juicer. Förpackningen är en utmaning mot hela dryckesindustrins förpackningstänkande!”, säger Country Pure Foods marknadschef Joe Koch.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att bolagets förpackningar, som till 35 procent består av krita samt luft och plast, väger nästan häften jämfört med motsvarande konventionella dryckesförpackningar. Förpackningarna är idealiska för såväl livsmedelsindustrin som för detaljhandeln.

”Vi håller det enkelt och lätt i alla delar av processen”, säger Andreas Jeppsson.

Drycker, som ska serveras varma, kan värmas direkt i förpackningen i mikrovågsugn. Förpackningen är lätt att öppna med en rivanvisning och det luftfyllda handtaget gör den enkel att hålla och lätt att hälla upp innehållet. Den speciellt utformade SnapQuick-förslutningen gör att förpackningen enkelt och effektivt kan återförslutas.

Ecolean-förpackningarna levereras steriliserade och fyllningsklara på rulle från Ecoleans fabriker. Till konceptet hör också en specialutvecklad fyllningsutrustning, där exempelvis fyllningsmaskinen EL3 + kan fylla upp till 7.500 Ecolean-förpackningar i familjestorlek i timmen.

”Vi håller det enkelt och lätt i alla delar av processen. Med fyllningsklara och steriliserade förpackningar direkt från fabriken avlastar vi producenterna från komplexa processer och hjälper dem att fokusera på produktkvalitet och effektivitet”, säger Andreas Jeppsson, som är Ecoleans regionchef Americas, Europe & Africa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx