Premiär för batteriproducent hos återvinningsappen Bower

PUBLICERAD: 25 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Genom samarbetet med återvinningsappen Bower kan man nu panta Vartas förpackningar på alla återvinningsstationer. (Bild JP Press)

Allt fler företag ansluter sig till det svenska återvinnings- och pantsystemet Bower (f.d. PantaPå). Senast i raden är batteriproducenten Varta, som genom sitt svenska företag Varta Consumer Sweden AB inlett ett samarbete med Bower.

”Som batteriproducent har vi en skyldighet att bidra till ett mer hållbart samhälle inte bara genom att fokusera på en hållbar batteriproduktion utan att även tänka cirkulärt och det inkluderar givetvis våra förpackningar. Att ansluta oss till Bower är en del av vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, där vi vill uppmuntra till ett mer hållbart konsumentbeteende. Vår förhoppning är att vårt samarbete även ska påminna användare att återvinna sina batterier, så att vi tillsammans kan öka återvinningsgraden i Sverige”, säger Peter Wallunger, VD på Varta Consumer Sweden AB.

Samarbetet gör det möjligt för Varta att som första batteriproducent kunna erbjuda pant på alla förpackningar från hela Vartas sortiment som säljs i Sverige.

”Vi känner en otrolig glädje över att Varta väljer Bower att verka som innovativ plattform i möjliggörandet av den ökade återvinningen”, säger Suwar Mert, grundare av Bower.

Den svenskutvecklade återvinningsappen Bower lanserade 2018 en unik lösning, som gör det möjligt att med hjälp av mobilen panta i princip alla typer av förpackningar på Sveriges över 5.000 återvinningsstationer och på så sätt samla poäng, vilka sedan kan användas vid nästa köp eller doneras till ett välgörande ändamål.

”Grundidén till det som kom att bli Bower baseras på det tydliga sambandet mellan pant och en ökad återvinning. Idag återvinns 80 procent av alla plastförpackningar som har ett pantvärde, medan siffran för de icke-pantbelagda förpackningarna är ofantlig mycket lägre. Incitament ökar återvinningen, så varför inte sätta ett pantvärde på samtliga förpackningar?”, säger Suwar Mert.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx