Positivt på Polykemis plastseminarium

PUBLICERAD: 8 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Medarbetare och inbjudna gäster från 14 länder deltog i Polykemis tre dagar långa plastseminarium i Ystad.
|”Optimismen spirar bland våra medarbetare”

Polykemi i Ystad har tillsammans med sina helägda dotterbolag Rondo Plast, Scanfill och Polykemi Kina hållit ett internationellt seminarium med deltagare  från 14 länder.
”Glädjande nog ser deltagarna positivt på framtiden. Det är egentligen enbart i Kina, som vi får signaler om en något lugnare marknad. I övrigt spirar optimismen”, berättar Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

I det tre dagar långa seminariet i Ystad deltog medarbetare och speciellt inbjudna gäster från Italien, Mexico, Turkiet, Spanien, Portugal, Schweiz, Iran, Finland, Norge, Kina, Tjeckien, Tyskland, Danmark och Sverige.

”Vi på Polykemi samlar årligen våra medarbetare såväl nationellt som internationellt för att tillsammans med våra inbjudna utländska agenter  analysera marknaden och finna nya möjligheter”, berättar Mattias Persson.

Under seminariet kom det fram positiva tongångar inte minst från södra Europa.

”I Spanien och Portugal ser vi betydligt ljusare på de närmaste åren än på mycket länge. Likaså fick vi positiva tongångar från Italien och övriga Europa. Nya spännande öppningar har också visat sig i såväl Turkiet som på vår nya marknad i Mexico”, avslöjar Mattias Persson.

Trots den oroliga marknaden i Kina räknar dotterbolaget Polykemi Kina inte med några minskade volymer – snarare tvärtom.

”Vi ser fortfarande mycket optimistiskt på utvecklingen i Kina. Vi har nyligen byggt ut vår fabrik och ökat produktionsmöjligheterna. Trots den oroliga kinesiska marknaden just nu, ser vi  ljust på vår fortsatta utveckling även i Kina. Och när det gäller den svenska, nordiska och övriga europeiska marknader ser vi positivt på det kommande året”, avslutar Mattias Persson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex