Polykemi Kina firade 10 år och invigde ny fabrik

PUBLICERAD: 12 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Magnus Lindahl|VD Polykemi Kina

Ystadbaserade Polykemis kinesiska dotterbolag har firat tioårsjubileum med pompa och ståt. 250 gäster och TV fanns på plats vid festligheterna, där man också passade på att inviga en ny fabriksbyggnad.
Den nya anläggningen ger Polykemi Kina möjlighet att bland annat satsa än mer på dotterbolaget Scanfills speciella mineral/polymermaterial, som är riktat direkt mot förpackningsindustrin.

Polykemi startade sin verksamhet i Kina år 2005 för att först och främst kunna tillgodose Polykemis redan befintliga kunder, som valt att flytta ut verksamhet till Kina. År 2007 startade man upp sin första fabrik, som är på 4.500 kvadratmeter och ligger i Kunshan i Jiangsu-provinsen en bit utanför Shanghai. Och lagom till tioårsjubileet har man nu byggt ut verksamheten med ytterligare en fabrik på 7.000 kvadratmeter, vilket innebär att man mer än fördubblar sin nuvarande kapacitet på 9.500 ton

”Vårt koncept är att kunna ge våra kunder i Asien samma material som Polykemi tillverkar i Ystad. Våra slutkunder i Kina motsvarar till stor del de slutkunder, som vi levererar till i Europa och med material från vår fabrik i Ystad” ,berättar Magnus Lindahl, som är VD på Polykemi Compound i Kina.

Den nya fabriken ligger precis bredvid den äldre, vilket gör att man kan dela installationer och utrustning.. I den nya fabriken är det planerat för produktion av compounds, men den ger också företaget välbehövlig plats för lagerhållning av färdigvara.

Polykemi Kina får nu också möjlighet att satsa än mer på det material, som dotterbolaget Scanfill säljer och som är riktat direkt mot förpackningsindustrin. I den nya fabriken kommer en speciell avdelning att byggas upp, där Scanfill-materialet kan vidareförädlas i en renrumsmiljö.

”Vi har många potentiella kunder inom livsmedelsförpackningar, men då måste vi internt ha en infrastruktur, som gör det möjligt att kunna producera enligt kundens krav. Med den nya fabriken har vi nu större möjlighet att dela på tillverkningen av såväl Polykemis traditionella material som Scanfills. Arbetet med att marknadsföra Scanfills material i Kina fortsätter och förhoppningen är att under 2016 kunna presentera positiva nyheter angående detta. Vidare tror jag att Scanfills satsning på biomaterial kommer att kunna öppna dörrar för oss i Japan och Korea”, avslöjar Magnus Lindahl.

Polykemis 10-årsfirande i Kina blev en ståtlig fest med 250 gäster och kinesisk TV på plats. Gästerna bjöds på tal från företagsledningen och från representanter från den lokala regeringen i Kunshan, följt av fabriksvisning och mat.

”Självklart är det en stor händelse för ett företag att fira sitt 10-års jubileum, och speciellt för oss i Kina, där vi hade chansen att visa att vi växt och blivit stora sedan etableringen. Generellt i Kina är det viktigt att man visar sina affärspartners att man är framgångsrik. Vi har också under dessa tio år haft ett mycket bra samarbete med de styrande i provinsen Kunshan. Därför har vi kunnat fortsätta utvecklas ”, understryker Magnus Lindahl.

Jubileumsfesten blev också ett bra tillfälle för Polykemi Kina att informera om sitt humanitära CSR-arbete, som innebär att Polykemi sponsrar barn till migrantarbetare, vilka inte har råd att betala skolgången för sina barn. Polykemi bedriver också undervisning i engelska på skolan. Som tack för detta ville skolan gärna också vara med på jubileumet och de bjöd på två bejublade framträdanden!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432