Polska Talkin´ Things lanserar RFID-taggar för 25 öre styck

PUBLICERAD: 19 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Talkin´ Things har utvecklat en rekordbillig RFID-tag som inte kostar mer än cirka 25 öre och som möjliggör användning av RFID- och NFC-teknik på stora upplagor av konsumentprodukter. (Bild Talkin´ Things)

Polska företaget Talkin´ Things, som är specialister inom smarta förpackningar, har utvecklat en ny RFID-tag, som inte kostar mer än tre cent, (USD) vilket motsvarar cirka 25 öre!

Med den rekordbilliga och banbrytande RFID-taggen hoppas Talkin´ Things (tidigare Origintag) kunna göra en bred implementering av RFID-tekniken på FMCG-marknaden (Fast Moving Consumer Goods) och möjliggöra massanvändande av RFID- och NFC-teknik (Near Field Communication) på ett stort antal konsumentprodukter.

Talkin´ Things skriver att den nya taggen kunnat utvecklats som ett resultat av djupgående analyser och optimering av alla moment i tillverkningsprocessen för RFID-taggar. Företaget har utvecklat en egen antenndesign med hjälp av virtuell modellering.

En viktig faktor i utvecklingen av den nya RFID-taggen är också företagets nya produktionsanläggning i Warszawa, där man använder de mest moderna maskinerna inom området.

Talkin´ Things RFID-taggar och smarta NFC-etiketter kostar i dagsläget från 0,027 cent upp till 0,04 cent, vilket motsvarar 23 till 35 öre

”Med detta erbjudande tar vi ett stort steg mot att möjliggöra smarta och uppkopplade förpackningar till miljontals vardagsprodukter. Och vi är fast beslutna att uppnå vårt mål att år 2025 kunna erbjuda RFID-taggar för ett styckpris på en cent (mindre än 9 öre)”, säger Marcin Pilarz, VD för Talkin ’Things.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup