Plötsligt händer det och då kan den här kartongförpackningen vara räddningen

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari

En räddare i nöden!

Enligt Holmen Iggesund har två tredjedelar av alla kvinnor någon gång oväntat fått mens på jobbet. Då kan den här dispenserboxen från aboutHER.se vara räddningen.

När den svenska startupen aboutHER.se startades med visionen och uppdraget att göra hygienprodukter för menstruation lätt tillgängliga på kontor och andra arbetsplatser, kom de snart på idén att skapa en dispenserbox fylld med bindor och tamponger.

Med fokus på jämlikhet, tillgänglighet och hållbarhet på arbetsplatser ville aboutHER att lådan skulle vara tillverkad av hållbara material.

För att göra dispenserlådan till verklighet vände de sig till Anders Bergman på designföretaget PÅ Media. Han insåg att, Invercote G, premiumkartong från Holmen Iggesund, skulle vara det idealiska materialet för jobbet.

”Dispensern AboutHER behövde vara stadig och fast, vilket Invercote G är. Det fungerar bra i digitala tryckpressar, spricker inte vid veckningar och är mycket tryckbart. En miljövänlig kartong var också viktig för den här kunden, och Invercote G är FSC-certifierad”, säger han.

Bergman ser en ökad efterfrågan från kunderna på hållbara förpackningslösningar, särskilt från nya företag och för helt nya produkter. Och, tillägger han, kartongens prestanda är många gånger lika bra som plast, även för förpackning av tyngre artiklar.

Startboxen, som dispensern heter, lanserades i oktober 2022. aboutHER hoppas att kontor och arbetsplatser runt om i Sverige och utomlands kommer att beställa en sådan så att anställda och kunder alltid kan känna sig trygga när deras mens kommer oväntat.

Läs vidare

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy