Plötsligt händer det och då kan den här kartongförpackningen vara räddningen

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari

En räddare i nöden!

Enligt Holmen Iggesund har två tredjedelar av alla kvinnor någon gång oväntat fått mens på jobbet. Då kan den här dispenserboxen från aboutHER.se vara räddningen.

När den svenska startupen aboutHER.se startades med visionen och uppdraget att göra hygienprodukter för menstruation lätt tillgängliga på kontor och andra arbetsplatser, kom de snart på idén att skapa en dispenserbox fylld med bindor och tamponger.

Med fokus på jämlikhet, tillgänglighet och hållbarhet på arbetsplatser ville aboutHER att lådan skulle vara tillverkad av hållbara material.

För att göra dispenserlådan till verklighet vände de sig till Anders Bergman på designföretaget PÅ Media. Han insåg att, Invercote G, premiumkartong från Holmen Iggesund, skulle vara det idealiska materialet för jobbet.

“Dispensern AboutHER behövde vara stadig och fast, vilket Invercote G är. Det fungerar bra i digitala tryckpressar, spricker inte vid veckningar och är mycket tryckbart. En miljövänlig kartong var också viktig för den här kunden, och Invercote G är FSC-certifierad”, säger han.

Bergman ser en ökad efterfrågan från kunderna på hållbara förpackningslösningar, särskilt från nya företag och för helt nya produkter. Och, tillägger han, kartongens prestanda är många gånger lika bra som plast, även för förpackning av tyngre artiklar.

Startboxen, som dispensern heter, lanserades i oktober 2022. aboutHER hoppas att kontor och arbetsplatser runt om i Sverige och utomlands kommer att beställa en sådan så att anställda och kunder alltid kan känna sig trygga när deras mens kommer oväntat.

Läs vidare

Designvinnare i Metsä Boards tävling korade

Vinnarna i tävlingen Better with Less – Design Challenge 2022–2023, arrangerad av Metsä Board, har korats.
1-BwL-Kids-Headphones-Packaging-by-Kitty-Ching

Smarta förpackningar hos Metro minskar livsmedelsspillet

Genom att använda smarta förpackningar för att spåra utgångsdatum på färska livsmedel kan den tyska butikskedjan Metro sänka priset för en produkt när utgångsdatumet närmar sig.
shopping

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Lydén Distillerys gin nu i nydesignad och lättare glasflaska

Småländska Lydén Distillery tog en titt på sin traditionella glasflaska och såg möjligheter att skapa en lättare flaska.
Lyden-1

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah