Plötsligt händer det och då kan den här kartongförpackningen vara räddningen

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari

En räddare i nöden!

Enligt Holmen Iggesund har två tredjedelar av alla kvinnor någon gång oväntat fått mens på jobbet. Då kan den här dispenserboxen från aboutHER.se vara räddningen.

När den svenska startupen aboutHER.se startades med visionen och uppdraget att göra hygienprodukter för menstruation lätt tillgängliga på kontor och andra arbetsplatser, kom de snart på idén att skapa en dispenserbox fylld med bindor och tamponger.

Med fokus på jämlikhet, tillgänglighet och hållbarhet på arbetsplatser ville aboutHER att lådan skulle vara tillverkad av hållbara material.

För att göra dispenserlådan till verklighet vände de sig till Anders Bergman på designföretaget PÅ Media. Han insåg att, Invercote G, premiumkartong från Holmen Iggesund, skulle vara det idealiska materialet för jobbet.

”Dispensern AboutHER behövde vara stadig och fast, vilket Invercote G är. Det fungerar bra i digitala tryckpressar, spricker inte vid veckningar och är mycket tryckbart. En miljövänlig kartong var också viktig för den här kunden, och Invercote G är FSC-certifierad”, säger han.

Bergman ser en ökad efterfrågan från kunderna på hållbara förpackningslösningar, särskilt från nya företag och för helt nya produkter. Och, tillägger han, kartongens prestanda är många gånger lika bra som plast, även för förpackning av tyngre artiklar.

Startboxen, som dispensern heter, lanserades i oktober 2022. aboutHER hoppas att kontor och arbetsplatser runt om i Sverige och utomlands kommer att beställa en sådan så att anställda och kunder alltid kan känna sig trygga när deras mens kommer oväntat.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x