“Please, release me!” Minikonferens om förpackningars tillgänglighet och öppningsbarhet

PUBLICERAD: 26 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Den 26 februari arrangerar förpackningsklustret Packbridge ännu en av sina uppskattade minikonferenser ”Packbridge efter 3”. Den här gången styr man kosan till skånska Eslöv och ämnet för dagen blir förpackningars tillgänglighet för konsumenter.
Under ämnesrubriken ”Please, release me – From wrap rage to accessible design” kommer fyra kunniga föredragshållare att ge sin syn på hur förpackningar kan göras mer lättillgängliga och öppningsbara.

Svårigheten att öppna vissa typer av förpackningar har funnits och debatterats i princip sedan den moderna konsumentförpackningen föddes i mitten av 1950-talet. Konsumenterna har klagat på öppningsbarheten hos förpackningar som blisterförpackningar, glasburkar, konservburkar och förpackningar med små skruvförslutningar, för att bara nämna några exempel.

”Det är ett mycket komplext problem, där många faktorer spelar in, och en universallösning finns knappast. Smarta lösningar finns det dock och det borde finnas fler av dem”, skriver Packbridge i informationen inför minkonferensen i Eslöv.

De fyra föredragshållare, som medverkar i konferensen, är Helle Antvorskov från Teknologisk Institut i Danmark, Sara Norman från SIS (Svenska Standardinstitutet), LTH-forskaren Giana Lorenzini , specialist på läkemedelsförpackningar och deras öppningsbarhet, och Lars Vestergaard  från förpackningsföretaget Scandiflex.

Vid ”Packbridge efter 3” i Eslöv kommer man också att presentera den idé, som man tycker är bäst i utmaningen ”Please, release me”, som genomförts på Packbridges digitala verktyg för öppen innovation och som finns tillgänglig på webbadressen www.letsopenup.se
En belöning på 400 euro väntar för den segrande idén.

Plats för ”Packbridge efter 3” den 26 februari blir Medborgarhuset i Eslöv. Mer info på Packbridges hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium