Platt vinflaska som kan levereras i brevinkastet...

PUBLICERAD: 16 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Garçon Wines platta vinflaskor ska kunna levereras direkt i brevinkasten i brittiska hem.|Den platta vinflaskan är elegant utformad och tillverkad i glasklar stöttålig plast.
|De platta flaskorna kan bli ett intressant inslag i kökshyllorna!

Entreprenörföretaget Garçon Wines, med hemort i London, Storbritannien, har utvecklat en platt vinflaska, som kan levereras via mottagarens brevinkast!
Garçon Wines är specialiserade på ”vin-via-post”-tjänster och med den unika, platta flaskan hoppas Garçon Wines kunna eliminera sådana irriterande ”flaskhalsar” (!) som att konsumenterna missar leveranser eller måste vänta i timmar på en kurir eller gå till ett speciellt utlämningsställe. Nu kan i stället vinet levereras via brevinkastet, oavsett om mottagaren är hemma eller inte…

De eleganta, platta vinflaskorna är tillverkade i en klar, glasliknande plast. Vid leverans förpackas de i en platt, slimmad låda av miniwell.

”Vi startade vår verksamhet med att leverera vin i konventionella runda glasflaskor till kunder runt om i London, men upplevde att vi fick mycket extraarbete på grund av att leveranserna misslyckades eller att flaskor krossades under utkörning. Med den här lösningen reducerar vi problemen till ett minimum, samtidigt som kunderna får eleganta och unika flaskor att placera på sina vinhyllor där hemma”, säger Santiago Navarro, vinkännare och en av grundarna till Garçon Wines.

Vinförsäljning via nätet, där produkterna levereras direkt hem till konsumenterna, är ett kraftigt växande affärsområde, inte minst i Storbritannien. År 2015 värderades värdet av direktförsäljning via post, etc. av vin till hemkonsumenter i Storbritannien till 6,7 miljarder pund (drygt 74 miljarder kronor). 

”Vår målgrupp med den nya, platta vinflaskan är i första hand 18 – 35-åriga storstadsbor, som arbetar mycket och inte har tid att vara hemma för att vänta in exempelvis leveranser av vin. Denna målgrupp har inkomster över genomsnittet och har ett växande intresse för kvalitetsviner och har bara under de senaste tre-fyra åren kraftigt ökat hur mycket pengar de lägger på vininköp”, säger Joe Revell, som också är en av grundarna av Garçon Wines.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432