Plastkretsen har utsett en ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 13 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Mattias Philipsson är ny VD för Plastkretsen.

Mattias Philipsson har utsetts till verkställande direktör för Plastkretsen. Han tillträder tjänsten efter sommaren. Mattias Philipsson kommer närmast från rollen som VD för Svensk Biogas i Linköping AB

Plastkretsen, en av fem delägare i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) fortsätter sin strategi mot ökad materialåtervinning av plastförpackningar och anställer Mattias Philipsson som VD med placering i Motala. 

”Genom vår nya anläggning i Motala löser vi ett akut kapacitetsproblem, men vi måste också öka efterfrågan på sorterat material. Detta ser jag som Mattias viktigaste uppgift”, säger Kristian Östlund, styrelseordförande i Plastkretsen. 

Anläggningen i Motala byggs upp nu och blir Sveriges största och Europas modernaste sorteringsanläggning för plastförpackningar. Anläggningen ska vara i full drift under 2019. Plastkretsen och FTI har också under slutet av 2017 lanserat en designmanual för materialval i plastförpackningar. Syftet med manualen är att vägleda företag till att välja plastförpacknings-material som är enklare att återvinna och där det finns en tydlig efterfrågan på det återvunna materialet. 

”En av sakerna som känns extra spännande med rollen är att få vara med och bidra till att skapa cirkulära flöden för plastförpackningar. Det handlar inte bara om att sortera och förädla utan också att vi måste också jobba bakåt i värdekedjan. Det görs redan genom materialutbildningar och genom den nya designmanualen för plastförpackningar. Det är viktigt att få fler återvinningsbara förpackningar på marknaden men också redan från början skapa efterfrågan på det återvinna materialet”, säger Mattias Philipsson.

Läs mer om Plastkretsens anläggning i Motala HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x