Plastfri ”fotokalender” med popidolen Robin Packalen

PUBLICERAD: 9 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Finske popstjärnan Robin Packalen – vanligen endast kallad Robin – medverkar i en kartongbaserad julkalender, som utvecklats av bland annat Pyroll-ägda PackageMedia. (Bild Metsä Board)

Finska popidolen Robin Packalen medverkar i ett projekt med kartongbaserade foto- och chokladkalendrar, som utvecklats av internationella fotoserviceföretaget ifolor samt PackageMedia, som ingår i förpackningsproducenten Pyroll Packaging.

De helt plastfria julkalendrarna innehåller små askar med chokladkakor bakom luckorna och kalendrarna kan personaliseras med kundens egna bilder.

Kalendrarna är tillverkade av falskartong från Metsä Board och den starka men lätta innerstrukturen är tillverkad av Metsä Boards vita kraftliner.

”Vi vill erbjuda våra kunder en personlig upplevelse, som kombinerar deras egen bild med chokladens njutning. Vi valde ett ansvarsfullt och återvinningsbart material till våra kalendrar, där bilden blir bra och chokladen smakar som den ska. Ett annat nytt erbjudande i år är en julkalender producerad i samarbete med den finska popstjärnan Robin Packalen. Den innehåller inte bara choklad utan också ett unikt virtuellt innehåll i form av QR-koder tryckta på chokladaskarna”, berättar Kati Sulin, CEO ifolor.

Metsä Boards falskartong Prime FBB Bright, som används i kalendrarna, är anpassad för grafiska applikationer och såväl den som företagets vita kraftliners är säkra för förpackningskänsliga livsmedel som choklad.

PackageMedia, som ingår i Pyroll-gruppen och som medverkat i utveckling och design av julkalendrarna, är en digital förpackningsutvecklare, som är inriktad på nya, innovativa lösningar som samtidigt är hållbara.

”Exempelvis erbjuder vi en digital lagringsmodell för att minimera spill och vi arbetar ansvarsfullt för att lägga till funktioner till själva förpackningen, vilket är bra för konsumentmedia. När förpackningen är som bäst, ska den vara ett modernt interaktivt användargränssnitt eller en tjänst till konsumenten”, säger Mauri Reinilä, CEO PackageMedia.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x