Plastförpackningstillverkaren RPC siktar in sig på Brasilien

PUBLICERAD: 23 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RPC:s VD och koncernchef Pim Vervaat avslöjar att koncernen siktar på etablering i Brasilien.

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group plc, där bland annat danska RPC Superfos ingår, siktar på att etablera sig i Brasilien. Det avslöjade RPC:s VD och koncernchef Pim Vervaat i samband med ett pressmöte tidigare i sommar. Kontakter med en potentiell partner i Brasilien ska redan vara tagna, men inga beslut är ännu fattade.

RPC-koncernen omsätter 1,7 miljarder brittiska pund (drygt 22 miljarder kronor) och av dessa svarar Europa för merparten eller 86 procent. Det är dock ingen hemlighet att koncernledningen länge velat utvidga och stärka RPC:s närvaro till andra och växande marknader.

En tillverkningsenhet i Brasilien är ett av målen för att RPC ska kunna bygga upp en ”meningsfull närvaro” utanför Europa.

Vid RPC:s pressmöte berättade Pim Vervaat för Plastics & Rubber Weeklys reporter att koncernen samtalar med en potentiell partner i Brasilien, men att inga överenskommelser ännu träffats. Dessutom tittar man även på möjligheterna att bygga och starta en helt egen anläggning på en ännu icke namngiven plast i Brasilien.

”Jag kan ännu inte avslöja var den platsen är, men om det blir av, så kommer det att ta två år att bygga anläggningen. Det finns en stor efterfrågan på våra rpdoukter i Sydamerika, men om vi etablerar oss där, så måste vi vara mycket fokuserade på uppgiften. Bara för att vi har haft stor framgång i Europa och Kina innebär inte med automatik att vi kommer att lyckas i Sydamerika”, sade Pim Vervaat.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish