Plastbägare blir parkbänkar i nytt återvinningsinitiativ...

PUBLICERAD: 13 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

RPC Tedeco-Gizehs recyclinginitiativ innebär att insamlade dryckesbägare i plast omvandlas till parkbänkar och andra produkter!

Företaget RPC Tedeco-Gizeh, som har sitt säte i Port Talbot, West Glamorgan, Wales och är Storbritanniens enda tillverkare av dryckesbägare i plast, lanserar nu ett unikt initiativ, som ska hjälpa företagets kunder att lämna använda bägare till återvinning. Bägarna omvandlas sedan till parkbänkar, stängsel och andra produkter!

I initiativet samarbetar RPC Tedeco-Gizeh med sitt systerbolag RPC bpi recycled products så att leverantörer och operatörer, som samlar in använda dryckesbägare i plast, kan leverera dessa till RPC bpi:s anläggning i skotska Dumfries.

Hos RPC bpi behandlas och processas de insamlade plastbägarna och blandas med plast från andra typer av produkter för att sedan ingå i RPC bpi:s marknadsledande plastmaterial Plaswood, som är ett träliknande underhållsfritt ”timmermaterial”, vilket inte ruttnar, spricker eller försämras med ålder. Produkter, som tillverkas i Plaswood, inkluderar utemöbler som parkbänkar, etc. samt stängsel och stolpar.

”Det här initiativet är utmärkt eftersom det erbjuder ett slutet återvinningssystem, som håller använda dryckesbägare borta från avfallsströmmarna”, säger Nigel Cannon, försäljningschef hos RPC Tedeco-Gizehs.

Först ut att ansluta sig till initiativet är företaget Excel Vending, som är Skottlands ledande leverantör av varuautomater. Excel Vending kommer nu att samla in använda plastbägare från sin kundbas, som finns i hela Skottland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432