Plast Petter köper specialist på legoarbeten i mjukplast

PUBLICERAD: 8 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med förvärvet kommer vi in på nya spännande marknadsområden”, säger Fredrik Ahlström, VD Plast Petter.
|DJ Produkters verksamhet i Skövde (bilden) kommer nu att flyttas till Plast Petters fabrik i Hova.

Plast Petter AB, med säte i Hova, meddelar att man förvärvat samtliga aktier i företaget DJ Produkter AB, som är specialiserade på svetsning, stansning och skärning i mjukplast från ark och rulle. DJ Produkters verksamhet är främst inriktad på legotillverkning inom flera olika marknadsområden.

DJ Produkter har sitt säte i Skövde och företaget omsätter drygt åtta miljoner kronor om året. Företaget kommer att konsolideras in i Plast Petter AB.

”Plast Petter är i en starkt expansiv fas och som en del i våra tillväxtplaner är vi glada att DJ Produkter nu blir en del av Plast Petter. Detta medför att vi kommer in på nya spännande marknadsområden och får nya kunder att utvecklas tillsammans med”, säger Fredrik Ahlström, VD för Plast Petter. 

Förvärvet innebär att DJ Produkters verksamhet och medarbetare succesivt kommer att flyttas från Skövde till Hova.

”Vi räknar med att vara uppe med full produktion i Hova i slutet av februari. Samtliga medarbetare har erbjudits arbete hos Plast Petter och arbetsorganisationerna såväl som ledningen ser väldigt positivt på affären”, säger Fredrik Ahlström.

Inga uppgifter om affärens ekonomiska villkor har offentliggjorts.

——————————————————-
Plast Petter AB omsätter drygt 40 miljoner kronor och har ca 30 medarbetare. Företaget är producerar produkter i mjukplast, med tillverkning i Hova och med kontor i Hova och Göteborg samt en produktionsenhet i Estland med 11 anställda. Plast Petters produktutbud består av kundanpassade och standardprodukter inom skyltning, förpackning, kontorsvaror, profilprodukter, mm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x