Planeta Design redesignar brittisk face-paint-specialist

PUBLICERAD: 29 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Ja|det är jag på bilden!”

Svenska designbyrån Planeta Design har fått i uppdrag att göra en omfattande redesign av brittiska Snazaroos identitet och produktportfölj. Livsstilsvarumärket Snazaroo är världsledande inom ansiktsmålning och företaget, som har funnits sedan 1989, behövde uppdatera både varumärket och den visuella identiteten.
Sedan januari 2014 har Planeta Design arbetat med Snazaroos identitet, designstrategi och förpackningar och nu till hösten kommer resultatet att synas även i de svenska butikerna.
”Det har varit ett enormt roligt uppdrag, men resan har egentligen bara börjat, säger Sandra Planeta, creative director på Planeta Design.

Uppdraget att uppdatera Snazaroos varumärke och visuella identitet, inklusive förpackningar, vann Planeta Design i kamp med Pearlfisher, en av de bästa designbyråerna i Storbritannien.

”Ett fantastiskt roligt och galet uppdrag, som vi tog hem, och som nu äntligen får rulla ut globalt”, säger Sandra Planeta.

Hittills handlar det om cirka 180 produkter i Snazaroos sortiment, som Planeta Design har arbetat med, men det finns fortfarande många fler, som ska implementeras i den nya designen.

”För att skapa ett designsystem, som hanterar alla marknader, språk och kulturella skillnader, behövde vi renodla och förenkla. Vi har utvecklat sortimentet på produktnivå, därför var en redesign av identiteten, samtliga förpackningsserier och sortimentslinjer helt nödvändig”, säger Sandra Planeta..

”Planeta Design har varit skickliga på att ge oss både ett systemtänk, som täcker våra framtida behov, samt tagit fram en stark och dynamisk identitet. Vi är mycket nöjda och ser fram emot lanseringen under den nya parollen ´Paint a Smile´”, säger Claes von Hauswolff, Group Creative Director på ColArt, som äger Snazaroo.

Medarbetarna på Planeta Design har förstås inte kunnat undgå att själva testa produkterna de arbetat med, så häromdagen var det allmän ansiktsmålning på byrån. Och det ”skrämmande” resultatet syns på bilderna!

”Det är inte alla dagar man har så här roligt på jobbet!”, säger Sandra Planeta och visar upp hur en typisk Halloween-ansiktsmålning kan se ut.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front