”Pick-train” gör lagerplock både enklare och snabbare

PUBLICERAD: 21 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

I sitt höglager i Hisingskärra använder e-handelsföretaget Jollyroom sig av Helge Nyberg AB:s patenterade ”pick-train”-koncept.
|Närbild på hur ”pick-train”-kopplingen fungerar mellan två truckvagnar.
|”Vi är stolta över vårt unika och patenterade koncept”, säger VD Peter Sprigg.

Trucktillverkaren Helge Nyberg AB i Ulricehamn har utvecklat ett nytt system för sammankoppling mellan två truckvagnar, som eliminerar behovet av dragstång och gör att orderplocket blir enklare och snabbare.
Systemet kallas ”pick-train” och har beviljats patent hos European Patent Office.

Helge Nyberg AB skriver i ett pressmeddelande att ”pick-train”-konceptet, som är avsett för sammankoppling av två vagnar,  innebär att avståndet mellan vagnarna blir betydligt kortare, än när man använder en vanlig dragstång. Fördelarna blir både ergonomiska och ekonomiska, då plockarens antal steg reduceras kraftigt och sparar både tid och kraft.

”Vår speciella dockningslösning mellan truck och vagn, som också eliminerar behovet av dragstång, tillsammans med den patenterade pick-train-kopplingen ger oss ett helt unikt koncept, som vi är både stolta och glada över”, säger Peter Sprigg, VD på Helge Nyberg AB.

Förutom att orderplocket går snabbare och sparar tid och kraft hos lager- och plockpersonal, så gör ”pick-train”-systemet också att det blir smidigare att ta sig fram i trånga gångar mellan lagerhyllor, eftersom vändradien för truck plus vagnar blir betydligt mindre.

På e-handelsföretaget Jollyroom i Hisingskärra använder man sig av Helge Nybergs ”pick-train”-koppling på truckarna i höglagret.

”Den här kopplingen är helt vass! Att kunna svänga runt i smala gångar, gör att vi får bättre plats och mer effektivitet”, säger Martin Blidberg, driftschef på Jollyroom.

——————————————————-
Helge Nyberg AB, som är specialister på intern materialhantering, utvecklar och tillverkar truckar och vagnar i Ulricehamn, under varumärket Ergobjörn. Företagets produkter och lösningar finns globalt i över 60 länder.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x