Peterson Packaging säljer sex wellpappanläggningar till VPK

PUBLICERAD: 6 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Peterson Packagings wellpappfabrik i norska Sarpsborg är en av de sex skandinaviska wellpappanläggningar som belgiska VPK vill köpa.

Belgiska pappers- och förpackningsgruppen VPK Packaging (VPK) vill köpa norska Peterson Packagings sex wellpappanläggningar i Skandinavien. Det skriver euwid Pulp and Paper.
Enligt en talesman för Peterson Packaging har ett köpeavtal redan undertecknats mellan parterna och transaktionen förväntas vara genomförd inom några veckor. Inga uppgifter om köpesumma eller andra ekonomiska överenskommelser har offentliggjorts.

Affären omfattar alltså sex wellpappanläggningar av vilka tre finns i Norge: Sarpsborg, Sykkylven och Kampenes. Övriga anläggningar finns i Sverige (Norrköping och Bäckefors) och Danmark (Randers).

Peterson Packagings pappersbruk i norska Ranheim ingår inte i transaktionen.

VPK har 40 fabriker och anläggningar i 13 länder. Företagets produktportfölj omfattar wellpappförpackningar och –ark, återvunnet papper, papphylsor, kantskydd samt solidkartong. Förra året uppgick VPK:s produktion till 834.000 ton papper, 791.000 ton wellpapp samt 204.000 ton solidkartong och papphylsor. VPK sysselsäter 4.000 anställda och omsätter cirka 946 miljoner euro (drygt 9 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning