”Peterson” försvinner när VPK inför ett namn för alla bolag

PUBLICERAD: 6 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Från 1 oktober i år är samtliga VPK:s wellpappenheter och -varumärken i Europa samlade under ett enda varumärke: VPK Packaging. (Bild VPK)|Välkända och anrika wellpappvarumärket ”Peterson” försvinner.

När belgiska förpackningskoncernen VPK Packaging Group samlar alla sina bolag under det gemensamma namnet ”VPK Packaging” innebär det bland annat att välkända och anrika norska wellpappnamnet ”Peterson” försvinner.

VPK Packaging Group skriver i ett pressmeddelande att man från och med den 1 oktober har samlat alla sina wellpappenheter samt varumärkena Peterson, Rigid och Ondulys under ett enda varumärke. Det nya varumärket – VPK Packaging – har introducerats och börjat gälla från den 1 oktober och avser VPK Packagings wellpappenheter i Frankrike, Storbritannien, Irland, Norge, Sverige och Danmark.

En ny enhetlig logotyp och visuell identitet har också lanserats. Logotypen ska enligt VPK spegla den övergripande framtidsvisionen att främja miljöansvar och lokal kundintimitet.

VPK skriver att under de senaste sju åren har VPK: s internationella tillväxt varit särskilt stark. Nya förvärv, bland annat norska wellpapptillverkaren Peterson och delar av hylskartongproducenten Corenso, och ett joint venture med tyska Klingele Paper and Packaging Group, samt expansioner i både västra och östra Europa, har lett till en fördubbling av den konsoliderade omsättningen. Denna internationella expansion ska nu återspeglas i ett enda VPK-varumärke för hela den wellpappbaserade förpackningsdivisionen.

”Vårt mål är att ta hållbar tillväxt till nästa nivå, både ekologiskt och ekonomiskt. Vi kommer att tänka och agera globalt, men utan att förlora kontakten med våra lokala kunder och deras produkter”, säger VPK:s VD Pierre Macharis.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x