Peter Ekwall blir ny chef för PulPacs växande patentportfölj

PUBLICERAD: 18 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Ekwall blir ny chef för PulPacs omfattande och växande patentportfölj. (Bild Zacco)|Ove Larsson, en av PulPacs grundare och uppfinnare av den speciella torrformningstekniken, ska nu fokusera på innovation och teknikutveckling inom bolaget. (Bild PulPac)

Göteborgsbaserade PulPac, som utvecklat en uppmärksammad teknik för torrformning av fiberbaserade förpackningar, etc, har anställt Peter Ewall som IP-chef och ansvarig för företagets omfattande och växande patentportfölj.

PulPac skriver i ett pressmeddelande att patentportföljen runt företagets ”Dry Molded Fiber”-koncept i dagsläget omfattar 18 patentfamiljer med över 300 patentkrav och ansökningar i 58 länder, varav 41 nationella patent hittills har beviljats.

Peter Ekwall kommer närmast från patentbyrån Ström & Gulliksson och har dessförinnan verkat i ledande ställningar hos PulPacs globala patentombud Zacco.

Ove Larsson ska nu fokusera på innovation och teknikutveckling inom bolaget. (Bild PulPac)

”Med sin gedigna erfarenhet kommer Peter att driva det strategiska arbetet med att utveckla patentportföljen och samtidigt tillgängliggöra PulPacs hållbara teknologi till världens förpackningsföretag”, skriver PulPac.

Peter Ekwall efterträder Ove Larsson, en av PulPacs grundare och uppfinnare av torrformningstekniken, som nu ska fokusera på innovation och teknikutveckling inom bolaget.

”Jag är så glad över att ha fått möjligheten att komma till PulPac som IP-manager. Det är ett väldigt spännande bolag som jag följt under flera år. Det är alltid lika intressant och roligt att få träffa drivna innovatörer. Och nu skall jag få bli en av dem!”, kommenterar Peter sitt beslut att lämna konsultvärlden för ett uppskalningsbolag.

Peter Ekwall är civilingenjör i kemiteknik med fysik och har arbetat med immaterialrätt drygt 20 år som patentkonsult och chef. Under sin tid som konsult har han arbetat för allt från startups till många av Sveriges ledande industribolag inom ett stort antal teknikområden, t.ex. fordon, telecom, hygien/konsumentprodukter, förpackningar, radar och rymd.

”Jag anlitade Peter redan 2017 för att han skulle utbilda oss i en patentdriven startupkultur och känner mig nu hedrad av att Peter vill viga sitt yrkesliv åt oss på heltid”, kommenterar Ove Larsson sin efterträdare.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx