Petainer växer och lanserar sina PET-kaggar i Brasilien

PUBLICERAD: 4 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Brittiska Petainer lanserar PET-kaggen Petainer Keg i Brasilien och på den sydamerikanska marknaden.

Brittiska Petainer, som producerar stora plastkaggar i PET, vilka kan ersätta traditionella ölkaggar i stål, har startat en fristående enhet i Brasilien.
Petainers etablering i Brasilien är föranledd av den snabbt växande bryggerinäringen i landet och bolagets strategi är att förmå både mindre bryggerier, som producerar hantverksöl (craft beer), och större ölbryggerier att byta ut returkaggarna i stål mot engångskaggar i PET.

Brasilien är den tredje största ölmarknaden i världen efter Kina och USA, och trots den ekonomiska krisen i landet, så ökar försäljningen av hantverksöl med 40 procent per år. Petainer marknadsför sina plastkaggar som ett enklare sätt att transportera öl till försäljningsställena. I stället för att returnera tomma och skrymmande stålkaggar kan användarna istället lämna Petainers kaggar till konventionell PET-återvinning.

”Vi lanserar vår Petainer Keg i Brasilien för att erbjuda bryggerierna kvalitet och en ekonomiskt fördelaktig lösning för att skydda och bevara deras värdefulla öl”, säger Ricardo Leonel Vieira, som utsetts till Petainers Brasilienchef med placering i São Paulo.

N.B.: Petainer har ett svenskt dotterbolag Petainer Lidköping AB. Företaget har sin tillverkningsanläggning på den passande adressen Plastgatan i Lidköping..!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex