Per Lundeen utnämnd till ny styrelseordförande i Rottneros

PUBLICERAD: 11 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lundeen är ny styrelseordförande i Rottneros.

Per Lundeen, som den 1 september lämnade över VD-skapet i Rottneros till Lennart Eberleh, har utsetts till ny ordförande i bolagets styrelse. Per Lundeen efterträder Rune Ingvarsson, som valt att lämna posten som ordförande av personliga skäl. Rune Ingvarsson kvarstår dock som ordinarie styrelseledamot.

Per Lundeens förordnande gäller fram till årsstämman 2017, då valberedningen ska lämna förslag på styrelseordförande.

Per Lundeen har suttit i styrelsen för Rottneros AB  2013 – 2015 och från årsstämman 2016. Mellan november 2014 och 31 augusti 2016 var Per Lundeen VD för koncernen.

Rottnerso skriver i ett presmeddelande att Rune Ingvarsson och  Per Lundeen tillsammans med styrelsen har utvecklat Rottneros till ett lönsamt och finansiellt starkt företag. Genom att Per Lundeen accepterat rollen som styrelseordförande säkerställs att koncernen fortsätter att utvecklas i linje med den fastlagda strategin, som syftar till långsiktigt lönsam tillväxt.

Styrelsen tackar Rune Ingvarsson för de värdefulla insatser han gjort för Rottneroskoncernen och gläder sig över att han fortsätter som ordinarie styrelseledamot och därigenom ställer sin gedigna kompetens och branscherfarenhet till koncernens förfogande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x