Per Lundeen utnämnd till ny styrelseordförande i Rottneros

PUBLICERAD: 11 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lundeen är ny styrelseordförande i Rottneros.

Per Lundeen, som den 1 september lämnade över VD-skapet i Rottneros till Lennart Eberleh, har utsetts till ny ordförande i bolagets styrelse. Per Lundeen efterträder Rune Ingvarsson, som valt att lämna posten som ordförande av personliga skäl. Rune Ingvarsson kvarstår dock som ordinarie styrelseledamot.

Per Lundeens förordnande gäller fram till årsstämman 2017, då valberedningen ska lämna förslag på styrelseordförande.

Per Lundeen har suttit i styrelsen för Rottneros AB  2013 – 2015 och från årsstämman 2016. Mellan november 2014 och 31 augusti 2016 var Per Lundeen VD för koncernen.

Rottnerso skriver i ett presmeddelande att Rune Ingvarsson och  Per Lundeen tillsammans med styrelsen har utvecklat Rottneros till ett lönsamt och finansiellt starkt företag. Genom att Per Lundeen accepterat rollen som styrelseordförande säkerställs att koncernen fortsätter att utvecklas i linje med den fastlagda strategin, som syftar till långsiktigt lönsam tillväxt.

Styrelsen tackar Rune Ingvarsson för de värdefulla insatser han gjort för Rottneroskoncernen och gläder sig över att han fortsätter som ordinarie styrelseledamot och därigenom ställer sin gedigna kompetens och branscherfarenhet till koncernens förfogande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x