Per Branzén på Brobygrafiska får GYF:s utbildningspris

PUBLICERAD: 3 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Jag är både överraskad och väldigt glad över att få det här priset”, säger Per Branzén. (Bild Brobygrafiska)

Per Branzén på Brobygrafiska i Sunne, har tilldelats ett utbildningspris av stiftelsen Grafiska Yrkenas Främjande (GYF).
GYF delar årligen ut pris till personer, som på olika sätt utmärkt sig genom att bidra till branschens utveckling, och en av årets pristagare är alltså Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska, som får utbildningspriset på 50.000 kronor.

”Brobygrafiska etablerades på nittiotalet och blev snabbt en av Sveriges bästa grafiska utbildningar och har ett gediget erkännande för utbildningen inom förpackningsdesign. Per Branzén har varit motorn i denna utveckling” står det bland annat i motiveringen till priset.

”Jag är både överraskad och väldigt glad över att få det här priset. Vi är många som jobbar tillsammans, vilket gör Brobygrafiska till den fantastiska skola den är”, säger Per Branzén.

Priset kommer att delas ut i Stockholm den 18 november, vilket blir två dagar efter det att Per Branzén lämnar sin post som verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska och tillträder ett nytt jobb som kultur- och näringslivschef i Sunne kommun!

Grafiska Yrkenas Främjande är Grafiska Företagens och Medieföretagens gemensamma stiftelse med ändamål att ge bidrag till undervisning och utbildning inom den grafiska industrin, gynna vetenskaplig forskning inom det grafiska området samt på andra sätt främja de grafiska yrkena.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x