Per Branzén på Brobygrafiska får GYF:s utbildningspris

PUBLICERAD: 3 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Jag är både överraskad och väldigt glad över att få det här priset”, säger Per Branzén. (Bild Brobygrafiska)

Per Branzén på Brobygrafiska i Sunne, har tilldelats ett utbildningspris av stiftelsen Grafiska Yrkenas Främjande (GYF).
GYF delar årligen ut pris till personer, som på olika sätt utmärkt sig genom att bidra till branschens utveckling, och en av årets pristagare är alltså Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska, som får utbildningspriset på 50.000 kronor.

”Brobygrafiska etablerades på nittiotalet och blev snabbt en av Sveriges bästa grafiska utbildningar och har ett gediget erkännande för utbildningen inom förpackningsdesign. Per Branzén har varit motorn i denna utveckling” står det bland annat i motiveringen till priset.

”Jag är både överraskad och väldigt glad över att få det här priset. Vi är många som jobbar tillsammans, vilket gör Brobygrafiska till den fantastiska skola den är”, säger Per Branzén.

Priset kommer att delas ut i Stockholm den 18 november, vilket blir två dagar efter det att Per Branzén lämnar sin post som verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska och tillträder ett nytt jobb som kultur- och näringslivschef i Sunne kommun!

Grafiska Yrkenas Främjande är Grafiska Företagens och Medieföretagens gemensamma stiftelse med ändamål att ge bidrag till undervisning och utbildning inom den grafiska industrin, gynna vetenskaplig forskning inom det grafiska området samt på andra sätt främja de grafiska yrkena.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning