Pentawards visar decenniets 100 vackraste förpackningar

PUBLICERAD: 9 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Några av de 100 förpackningar som Pentawards visar i Paris.

I samband med förpackningsmässan All4Pack i Paris 14 – 17 november kommer designtävlingsarrangören Pentawards att visa vad man kallar ”decenniets 100 vackraste förpackningar”.
De 100 förpackningarna, som är utvalda från prisbelönta bidrag i Pentawards-tävlingarna, kommer att grupperas 10 och 10 i kategorier som omfattar exempelvis parfym och kosmetika, livsmedel, gourmetmat, vin och sprit, presentförpackningar, mm., mm.

De 100 förpackningarna, som valts ut för utställningen, kommer från 26 olika länder, däribland Japan, Australien, Grekland och USA, men även från mer oväntade länder som Kazakstan, Colombia och Thailand.

Förpackningarna i denna retrospektiva tillbakablick visar ”greatest hits” med höga nivåer av kreativitet och originalitet, vilka belönats under de senaste tio åren av den internationella Pentawards-juryn.

”För att nå en bred publik, har vi varit noga med att se till att presentera ett brett urval av kategorier och visa förpackningar från så många länder som möjligt. Innovativa lösningar förekommer ibland på platser man inte förväntar sig”, skriver grundarna av Pentawards i ett pressmeddelande.

De 100 förpackningarna visas i monter 7K115.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x