Pentawards visar decenniets 100 vackraste förpackningar

PUBLICERAD: 9 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Några av de 100 förpackningar som Pentawards visar i Paris.

I samband med förpackningsmässan All4Pack i Paris 14 – 17 november kommer designtävlingsarrangören Pentawards att visa vad man kallar ”decenniets 100 vackraste förpackningar”.
De 100 förpackningarna, som är utvalda från prisbelönta bidrag i Pentawards-tävlingarna, kommer att grupperas 10 och 10 i kategorier som omfattar exempelvis parfym och kosmetika, livsmedel, gourmetmat, vin och sprit, presentförpackningar, mm., mm.

De 100 förpackningarna, som valts ut för utställningen, kommer från 26 olika länder, däribland Japan, Australien, Grekland och USA, men även från mer oväntade länder som Kazakstan, Colombia och Thailand.

Förpackningarna i denna retrospektiva tillbakablick visar ”greatest hits” med höga nivåer av kreativitet och originalitet, vilka belönats under de senaste tio åren av den internationella Pentawards-juryn.

”För att nå en bred publik, har vi varit noga med att se till att presentera ett brett urval av kategorier och visa förpackningar från så många länder som möjligt. Innovativa lösningar förekommer ibland på platser man inte förväntar sig”, skriver grundarna av Pentawards i ett pressmeddelande.

De 100 förpackningarna visas i monter 7K115.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning