Paxxo investerar 50 miljoner i sin anläggning i Malmö

PUBLICERAD: 10 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia”, säger Henrik Péters. ((Bild Charlotte Carlberg)
|Vid sin produktionsanläggning i Malmö ska Paxxo investera 50 miljoner kronor ibland annat en ny automatiserad produktionslinje. (Bild Charlotte Carlberg)
|Paxxos sopsäckar och hanteringssystem används inom ett flertal verksamhetsområden där avfall av olika typer uppstår.

Företaget Paxxo AB, som tillverkar säckar för avfallshantering, ska nyanställa och investera 50 miljoner kronor i sin produktionsanläggning i Östra hamnen i Malmö. Bakom investeringsbeslutet ligger en ständigt ökande efterfrågan på miljövänlig avfallshantering. Samtidigt räknar man det familjeägda företaget med att nyanställa minst fem medarbetare.

Trots att Paxxos system för avfallshantering säljs över hela världen är bolaget ett relativt okänt namn på hemmaplan. Paxxo, som säljer vad man betecknar som världens starkaste sopsäck, har vuxit för varje år i 37 år. I dag är bolaget världsledande i flera avfallssegment – bland annat används företagets säckar i 35.000 reningsverk runt om i världen. 

I de nu beslutade investeringarna ingår en ny produktionslina, som är helt automatiserad.

”Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia. Vi får en rejält större produktionskapacitet och plats att expandera ytterligare många år framöver. Vi ser en ökad efterfrågan i många segment, men kanske framför allt inom livsmedelsproduktion och restaurang”, säger Henrik Péters, VD för Paxxo.

Paxxos lösning bygger på ett ställ, som laddas med en säckkassett där 110 m säck packats ner. Med några enkla handgrepp byts säckarna på ett hygieniskt och miljövänligt sätt. Principen påminner om att stoppa korv och gör att ingen onödig plast används. Enligt företaget innebär systemet att 70 procent plast kan sparas jämfört med vanliga säckar. Plasten, som säcken tillverkas av, är extremt tunn och stark, vilket minskar risken för läckage och kladd. Därför har säckarna blivit populära bland många som sköter avfallshantering, eftersom arbetsmiljön blir betydligt bättre.

”Vi brukar kalla Paxxo för det osynliga folkets bästa vän. De, som jobbar med att ta hand om avfall, syns sällan och har ett smutsigt och otacksamt arbete. Att hjälpa till att göra deras arbetsdag lite bättre och förbättra vår miljö är en drivkraft för oss, säger Christina Jellnor, försäljnings- och marknadschef för Paxxo.

Paxxo grundades i Malmö 1980 och har i dag även dotterbolag i USA. Företagets produkter säljs via certifierade partners i 40 länder världen över. Senaste tillskottet är Nya Zeeland och Australien, som väntas bli stora marknader. Säckarna har blivit standard i reningsverk och industridammsugare och används också bland annat i sjukvård, hotell och restaurang. Under 2018 förväntas Paxxos omsättning passera 100 miljoner kronor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x