Patbox gör trådlös mätning av tryck och temperatur

PUBLICERAD: 14 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Patbox från tyska Witt-Gasetechnik mäter tryck och temperatur trådlöst.

Tyska Witt-Gasetechnik har utvecklat den trådlösa dataloggern ”Patbox”, med vilken man kan mäta produkters atmosfärstryck och temperaturer snabbt och noggrant på valfri plats i en förpackningslinje.
Det kompakta lilla instrumentet (90x50x20 millimeter) är försett med OLED-färgskärm och är mycket enkelt att använda, eftersom det inte behöver anslutas, utan registrerar tryck och temperatur via integrerade sensorer.

Med Patbox kan man övervaka produkter och maskiner, där man använder exempelvis vakuumpackning eller MAP (modifierad atmosfär). Instrumentet kan också trådlöst mäta temperaturer i omfånget minus 20 till plus 60 grader Celsius.

Mätningarna med Patbox kan ställas in så att de sker med tidsintervallen 100 millisekunder, 1 sekund, 10 sekunder eller 60 sekunder. Loggningen sker kontinuerligt tills den avbryts med en knapptryckning, alternativt tills minnet är fullt eller batteriet tar slut. Vid mätintervallet 10 mätningar per sekund kan det interna minneschippet registrerar 600.000 poster. Det går även att ställa in instrumentet, så att det gör slumpvisa mätningar under en tidsperiod på 16 timmar.

Patbox kommunicerar sina data via NFC (Near Field Communication) och mätningarna kan läsas av via en smart telefon eller en Android läsplatta.

I Patbox finns ett 550 mAh batteri, som kan laddas trådlöst via en laddningsstation. Ett fulladdat batteri klarar 1,5 till 7 dagar, beroende på mätintervallet. Patbox-instrumentet är vatten- och dammtätt enligt IP55.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x