”Påtår” och ”Munsbit” nya förpackningsserier hos IKEA

PUBLICERAD: 22 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

IKEA Foods nya kaffeförpackningar under samlingsnamnet ”Påtår”.|Nya småförpackningar hos IKEA Food för den som längtar efter en ”Munsbit”…

IKEA lanserar i ett samarbete med svenska design- och strategibyrån BAS helt nya förpackningskoncept för sitt matsortiment i IKEA Food.
De nya produkterna kommer inom kort att finnas på IKEA Food markets hyllor, Först ut är serierna ”Påtår” och ”Munsbit”, vilka senare följs av ”Allemansrätten” och ”Sjörapport”, alla klassiska svenska fenomen!

BAS skriver i ett pressmeddelande att man tillsammans med IKEA Food har gjort ett strategiskt designarbete för samtliga förpackningar i IKEA:s matsortiment. Förpackningsdesignen och namnen bygger på inspirerande kommunikation och historier kring svensk matkultur och svenska fenomen. Sortimentet har också grupperats på ett helt nytt sätt, som utmanar traditionell sortimentsindelning och gör det enklare för kunden att hitta rätt.

”Vi har gjort en lekfull och nytänkande kombination av design och historeberättande, som ska bidra till nyfikenhet kring produkterna. Det blir en tydlig koppling till mat och dess sammanhang, med glimten i ögat”, säger Marie Wollbeck, CD på BAS.

Inte bara förpackningsdesignen har utvecklats utan parallellt har IKEA Food även utvecklat produktsortimentet med fokus på hälsa, miljömedvetenhet, kvalitet och prisvärde. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x