Pär Wik är ny VD hos bärkassebolaget Swedbag

PUBLICERAD: 11 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Swedbag har en fantastisk utvecklingspotential”

Pär Wik, tidigare försäljnings- och marknadschef på Ekmans i Jönköping har tagit över posten som VD för bärkassespecialisten Swedbag AB, som har produktion i Jordbro och kontor i Bromma.
Swedbag har under de senare åren haft en mycket god expansion och gjort nya investeringar inom bland annat produktion, affärsstöd och marknadskommunikation. 

”Vi är experter på bärkassar och emballage och strävar hela tiden efter att bli bättre på att lösa våra kunders utmaningar inom området. För att ta nästa steg i företagets utveckling tror vi att det behövs ett nytt, friskt perspektiv utifrån. Det har vi hittat i Pär Wik och vi är verkligen glada att få med honom på den här resan”, säger Jonas Widman, delägare och bolagets tidigare VD, som framöver kommer att arbeta med affärsutveckling och försäljning.

Pär Wik har en mångårig erfarenhet av marknadskommunikation och försäljning inom den grafiska branschen. Närmast kommer han från en position som försäljnings och marknadschef på Ekmans i Jönköping.

”Swedbag har en fantastisk utvecklingspotential och det finns en riktigt bra plattform att utgå ifrån. Nu ska vi fokusera på bolagets styrkor och göra det som är bra ännu bättre”, kommenterar Pär Wik sin utnämning.

Pär Wik tillträdde som ny VD på Swedbag den 4 maj 2015.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium