Pappersbaserade förpackningar populärast till färska livsmedel

PUBLICERAD: 2 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Angelika Christ

Enligt en nyligen genomförd internationell undersökning av YouGov, på uppdrag av Confederation of Paper Industries (CPI), är pappersbaserade förpackningar det populäraste valet när konsumenter handlar mat och färskvaror. Studien är genomförd i sju europeiska länder och av de, som hade någon preferens, föredrog hela 68 procent pappersbaserade förpackningar jämfört med 32 procent, som föredrog plast.

Generalsekreteraren för den europeiska wellpapporganisationen Fefco, Angelika Christ, menar att detta är ett ytterligare bevis för att wellpappförpackningar möter såväl moderna konsumenters som återförsäljares krav på funktionella och hållbara livsmedelsförpackningar. 

”Resultaten visar att wellpapp fortfarande är den populäraste formen av förpackningar i de största länderna i Europa. Slutsatsen av studien är att konsumenter är mer benägna att köpa dagligvaror, inklusive frukt och grönsaker, om de säljs i pappersbaserade förpackningar än om de säljs i plastförpackningar”, säger Angelika Christ. 

Studien upprepar resultatet från en tidigare studie, som genomfördes förra året i Storbritannien. I denna studie menade 93 procent av de, vars inköp påverkades av förpackningstyp, att de föredrog produkter i pappersbaserade förpackningar, som exempelvis wellpapp. 

(Källa: Wellpappnytt 4/2015)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy