Pappersbägaren AdtoneTM kan kopplas upp mot nätet

PUBLICERAD: 26 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäkis pappersbaserade engångbägare Adtone är försedd med en dynamisk QR-kod|som framträder först när bägaren fylls med varm dryck.

Finska Huhtamäki Oyj lanserar nu på bred front den pappersbaserade dryckesbägare AdtoneTM, med vilken användaren via en smart telefon eller läsplatta kan koppla upp sig mot nätet med hjälp av en QR-kod på bägaren. Koden är gömd i ett termokromatiskt tryck, som framträder när bägaren fylls med varm dryck, typ kaffe, te eller choklad.
Engångsbägaren Adtone är i princip samma bägare, som den Huhtamäki testade lokalt i Finland för en tid sedan under namnet Monaco Cup (Läs HÄR)

Den digitaliserade Adtone-bägaren lanseras nu av Huhtamäkis affärsområde Foodservice Europe-Asia-Oceania och företaget skriver i ett pressmeddelande att den digitala uppkopplingen gör bägaren till ett perfekt redskap för reklam- och marknadsföringskampanjer.

Med en smart telefon eller läsplatta kan konsumenten interagera med sin dryckesbägare i flera minuter och ta del av både dess tryckta och dess digitala budskap och information.

Den unika och dynamiska QR-koden styrs av en specialutvecklad programvara, som gör pappersbägaren till en verkligt smart förpackning. Den värmekänsliga tryckfärgen gör att koden endast är synlig, när bägaren är fylld med varm dryck, och den speciella programvaran, som är integrerad i koden, gör att koden bara kan användas för ett speciellt marknadsföringsändamål en gång – därefter ändras den digitala uppkopplingen till en mer neutral information.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x