Papper som kan värmeförseglas och ersätta förpackningsplast

PUBLICERAD: 17 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Med Cortecs EcoShield Heat Sealable Paper kan man exempelvis skapa förseglingsbara sleeves kring produkter som ska hållas samman. (Bild Cortec)|Påsar tillverkade av Cortecs värmeförseglingsbara pappersmaterial. (Bild Cortec)|Pappret kan lätt värmeförseglas – även med enkla förseglingsverktyg för hemmabruk. (Bild Cortec)

USA-baserade Cortec Corporation – specialister på rost- och korrosionsskyddande material – har utvecklat ett återvinningsbart förpackningspapper, som enkelt kan värmeförseglas och ersätta motsvarande plastbaserade förpackningsmaterial.

Påsar tillverkade av Cortecs värmeförseglingsbara pappersmaterial. (Bild Cortec)

Det innovativa pappersmaterialet har fått namnet EcoShield® Heat Sealable Paper och det är enligt Cortec försett med en självhäftande beläggning som är vattenbaserad och som enkelt kan värmeförseglas. Cortec skriver att när två sidor med den speciella beläggningen läggs mot varandra, bildas effektiva förseglingssömmar när pappret värms. Förseglingsfunktionen tillåter användaren att skapa otaliga skräddarsydda förpackningskonfigurationer som påsar, sleeves, märkningstaggar, produktbandning, etc., etc.

Pappret kan lätt värmeförseglas – även med enkla förseglingsverktyg för hemmabruk. (Bild Cortec)

Enligt Cortec är beläggningen ofarlig och återvinningsbar och pappret, som kan ersätta exempelvis förseglade påsar eller sleeves av plast, kan sorteras i sedvanliga återvinningsströmmar för förpackningspapper. Pappret kan också förses med tryck med logotyper, produktinformation, osv.

Cortec skriver att deras EcoShield® Heat Sealable Paper är lämpligt till förseglad inpackning av ett stort antal produkter, speciellt mindre enheter av bulkartiklar inom gör-det-själv, metallkomponenter, hem- och trädgårdsartiklar, kontorsmaterial, m fl.

”EcoShield® Heat Sealable Paper är ett verktyg som öppnar dörren till en värld av kreativ förpackningspotential och återvinningsbara alternativ till engångsplastpåsar”, hävdar Cortec i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx