Papper som kan värmeförseglas och ersätta förpackningsplast

PUBLICERAD: 17 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Med Cortecs EcoShield Heat Sealable Paper kan man exempelvis skapa förseglingsbara sleeves kring produkter som ska hållas samman. (Bild Cortec)|Påsar tillverkade av Cortecs värmeförseglingsbara pappersmaterial. (Bild Cortec)|Pappret kan lätt värmeförseglas – även med enkla förseglingsverktyg för hemmabruk. (Bild Cortec)

USA-baserade Cortec Corporation – specialister på rost- och korrosionsskyddande material – har utvecklat ett återvinningsbart förpackningspapper, som enkelt kan värmeförseglas och ersätta motsvarande plastbaserade förpackningsmaterial.

Påsar tillverkade av Cortecs värmeförseglingsbara pappersmaterial. (Bild Cortec)

Det innovativa pappersmaterialet har fått namnet EcoShield® Heat Sealable Paper och det är enligt Cortec försett med en självhäftande beläggning som är vattenbaserad och som enkelt kan värmeförseglas. Cortec skriver att när två sidor med den speciella beläggningen läggs mot varandra, bildas effektiva förseglingssömmar när pappret värms. Förseglingsfunktionen tillåter användaren att skapa otaliga skräddarsydda förpackningskonfigurationer som påsar, sleeves, märkningstaggar, produktbandning, etc., etc.

Pappret kan lätt värmeförseglas – även med enkla förseglingsverktyg för hemmabruk. (Bild Cortec)

Enligt Cortec är beläggningen ofarlig och återvinningsbar och pappret, som kan ersätta exempelvis förseglade påsar eller sleeves av plast, kan sorteras i sedvanliga återvinningsströmmar för förpackningspapper. Pappret kan också förses med tryck med logotyper, produktinformation, osv.

Cortec skriver att deras EcoShield® Heat Sealable Paper är lämpligt till förseglad inpackning av ett stort antal produkter, speciellt mindre enheter av bulkartiklar inom gör-det-själv, metallkomponenter, hem- och trädgårdsartiklar, kontorsmaterial, m fl.

”EcoShield® Heat Sealable Paper är ett verktyg som öppnar dörren till en värld av kreativ förpackningspotential och återvinningsbara alternativ till engångsplastpåsar”, hävdar Cortec i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}