PaperLab kan göra nytt papper av kontorets returpapper!

PUBLICERAD: 3 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser Epsons PaperLab ut

Japanska elektronik, tryck- och skrivarkoncernen Epson har tagit fram världens första kontorssystem som gör nytt papper av kontorets returpapper, och förändrar därmed hela papperscykeln. Systemet kallas PaperLab och är ett säkert system för att förstöra gamla dokument och på plats skapa nytt papper igen. Processen är helt utan vattenanvändning.

Epson skriver i ett pressmeddelande att man har utvecklat vad man anser vara världens första kompakta tillverkningssystem för kontorspapper, som kan producera nytt papper från returpapper utan att det krävs något vatten i processen.

Företag, som väljer att installera PaperLab, kommer att kunna producera papper av alla olika storlekar, tjocklekar och typer –  allt från vanligt kontorspapper och visitkort, till mer utstickande papperssorter som färgat papper och doftpapper. 

Som ett av världens ledande tryck- och printföretag har Epson länge engagerat sig i vad som händer med det papper, som använts i företagets skrivarprodukter. Med detta i åtanke har man nu tagit fram en teknik, som förändrar hela papperscykeln. Med PaperLab strävar Epson efter att ge nytt värde till papper och att kunna stimulera till återvinning.

Epson skriver att en prototyp av PaperLab kommer att demonstreras i Tokyo mellan den 10 och 12 december på Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center). PaperLab kommer att tas i produktion i Japan från början av 2016 och väntas därefter senare introduceras i resten av världen.

HÄR kan du läsa mer om PaperLabs funktioner (engelska)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy