PaperLab kan göra nytt papper av kontorets returpapper!

PUBLICERAD: 3 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser Epsons PaperLab ut

Japanska elektronik, tryck- och skrivarkoncernen Epson har tagit fram världens första kontorssystem som gör nytt papper av kontorets returpapper, och förändrar därmed hela papperscykeln. Systemet kallas PaperLab och är ett säkert system för att förstöra gamla dokument och på plats skapa nytt papper igen. Processen är helt utan vattenanvändning.

Epson skriver i ett pressmeddelande att man har utvecklat vad man anser vara världens första kompakta tillverkningssystem för kontorspapper, som kan producera nytt papper från returpapper utan att det krävs något vatten i processen.

Företag, som väljer att installera PaperLab, kommer att kunna producera papper av alla olika storlekar, tjocklekar och typer –  allt från vanligt kontorspapper och visitkort, till mer utstickande papperssorter som färgat papper och doftpapper. 

Som ett av världens ledande tryck- och printföretag har Epson länge engagerat sig i vad som händer med det papper, som använts i företagets skrivarprodukter. Med detta i åtanke har man nu tagit fram en teknik, som förändrar hela papperscykeln. Med PaperLab strävar Epson efter att ge nytt värde till papper och att kunna stimulera till återvinning.

Epson skriver att en prototyp av PaperLab kommer att demonstreras i Tokyo mellan den 10 och 12 december på Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center). PaperLab kommer att tas i produktion i Japan från början av 2016 och väntas därefter senare introduceras i resten av världen.

HÄR kan du läsa mer om PaperLabs funktioner (engelska)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x