Paper Province guldsponsor till European Paper Week

PUBLICERAD: 19 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

28 – 30 november är det dags för European Paper Week i Bryssel

Den 28 – 30 november äger den 19:e upplagan av European Paper Week rum i Bryssel. Hundratals delegater från såväl hela Europas pappersindustri som från övriga världen kommer till det tre dagar långa evenemanget. Svenska företagsklustret Paper Province finns förstås på plats, både som deltagare och som guldsponsor.

European Paper Week är en konferens där företagare, innovatörer, forskare och politiker samlas för att inspireras av spännande föredrag, ta del av innovationer och industrins senaste utveckling. Temat på årets pappersvecka är ”Sense de future” och kretsar kring de fem sinnena: syn, ljud, lukt, smak och beröring. På interaktiva utställningar får besökarna använda sina sinnen för att upptäcka nya dimensioner av papper.

Årets European Paper Week är extra speciell, eftersom arrangörerna CEPI (The Confederation of European Paper Industries) firar 25 år och därför har bjudit in partners från hela världen.

Tack vare att värmländska Paper Province är guldsponsor kommer klustret också att synas extra mycket i år.

”European Paper Week är ett perfekt tillfälle att nätverka och synliggöra våra medlemmar och Paper Province region på ett bra sätt”, säger Magnus Persson, projektledare på Paper Province.

Som guldsponsor har Paper Province även fått en utställningsyta, där man kommer visa information om klustret och dess medlemmars verksamheter.
Start-up-företagen Seelution och Drinor följer med till Bryssel för att visa sina innovationer. Seelution har bland annat gjort en revolutionerande förnyelsebar förpackningsbarriär tillverkad av avfallsprodukter från jordbruket, som havre, korn och vete och Drinor ska berätta om sin unika avvattningspress, som används för att avvattna biomaterial.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x