Pånyttfödelse för bittiska Plastics & Rubber World

PUBLICERAD: 1 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Så här såg PRW:s logotyp ut, när tidningen kom ut i tabloiformat. Den nya loggan lär dock bli annorlunda.
|Julian Buckley blir chefredaktör för nya PRW.

Efter flera års frånvaro återkommer det brittiska plastmagasinet PRW (Plastics & Rubber World) på mediamarknaden i början av nästa år.
Det är det brittiska kommunikations- och mediabolaget Crain Communications Inc. som åter kommer att ge ut tidningen, som i första hand ska bevaka den brittiska plastindustrin.

”Vi har lyssnat på våra läsare och annonsörer inom plastindustrin i UK och Irland och det finns ett stort behov av en dedikerad plastpublikation och dito webbsajt”, säger Brennan Lafferty vid Crains, som sedan tidigare ger ut Plastic News och Plastic News Europe.

I motsats till tidigare kommer nya PRW inte att bli en tidning i tabloidformat utan mera ett ”flashigt” magasin med mycket färg och glansigt tryck. Tidningen är tänkt att komma ut med sex nummer om året med start i januari 2019.

Till chefredaktör för nya PRW har utsetts Julian Buckley, som är en erfaren journalist och magasinmakare och som under mer än 15 år täckt de flesta verksamhetsområden inom forskning, inköp, leverans, tillverkning och detaljhandel.

Nya PRW väntas få en upplaga på 8.000 exemplar i Storbritannien och Irland och förutom den trycka tidningen kommer magasinet att ha en webbplast med dagliga nyhetsuppdateringar och exklusiva artiklar samt ett veckonyhetsbrev. PRW kommer också att interagera med sina läsare på sociala medier som Facebook, Twitter och LinkedIn.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x