Pangstart för Scanpack på interpack

PUBLICERAD: 5 maj 2023
UPPDATERAD: 5 maj

 

Pernilla Sandberg samlar glasskärvor i montern.

Scanpack har som vanligt en monter på årets interpack. Radarparet Anna-Lena Friberg och Pernilla Sandberg fanns på plats första dagen, som innebar något av en pangstart.

När Packnews besökte montern stod tre flaskor mousserande vin på en av hyllorna. Plötsligt fick en av flaskorna eget liv och gled ljudlöst av hyllan. Resten var inte ljudlöst, flaskan exploderade när den slog i golvet och glassplitter spreds över hela monterytan samt ut i gångarna. Synd på så goda droppar, men kanske kan man tolka det som en officiell invigning av satsningen inför Scanpack 2024. Att krossa en flaska vid invigningen av ett nytt fartyg är ju vanligt. Kanske såg vi en ny trend här när det gäller mässor?

Läs vidare

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Fallna löv i städer blir råvara till papper

Det ukrainska start-up företaget Releaf har kommit långt med sitt projekt att tillverka förpackningspapper av fallna löv. Packnews träffade dem på årets interpack.
Alexanderx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax