PallPack AB levererar robotar från danska Universal Robots

PUBLICERAD: 12 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Cobotar från UR samarbetar nära människor och arbetar utan säkerhetsstängsel.|Det är enkelt att programmera robotar från UR.

Materialhanteringsföretaget ITO PallPack AB meddelar att man nu har börjat leverera robotar/cobotar från danska Universal Robots (UR). Robotarna, som är billigare än traditionella palletteringsrobotar, kräver inget säkerhetsstängsel och betecknas som mycket användarvänliga.

”Med UR-robotarnas prisnivå tror jag att fler företag har råd att tänka robotar. Pris är viktigt för alla. Nu ser vi en robot där både pris och volym matchar varandra”, säger Axel Hagen, projektledare på PallPack.

PallPack skriver att UR på många sätt har revolutionerat hur man kan använda robotar och s.k. cobotar. Kombinationen av dansk modulär industridesign och programmering på en ny nivå bidrar väsentligt till UR:s framgång. Genom att leverera UR:s robotar kan PallPack nu lösa ännu fler uppgifter och bidra till en högre nivå av automatisering hos sina kunder.

”Det här är användarvänliga robotar som kan hantera nya ändringar i morgon eller andra produkter, samtidigt som de inte kräver säkerhet. Detta gör det möjligt för oss att placera dem även där det är ont om utrymme”, säger Axel Hagen.

Att programmera traditionella industrirobotar kan ofta vara tidskrävande med omständliga processer. UR använder en metod, som gör robotarna funktionella på imponerande kort tid, ofta samma dag, som man startar processen. De flesta industrirobotar kräver hög teknisk kompetens för att programmeras korrekt. UR-robotarna programmeras lättare och visuellt genom att operatören manuellt flyttar robotarnas armar till önskad position.

Robotar från UR är utformade till att bli styrda av vanliga människor, dessa robotar var också de första som utvecklades för att samarbeta med människor, så kallade cobots (collaborative robot). I de flesta fall utför roboten sina uppgifter utan säkerhetsstängsel, då de är relativt små och har ett inbyggt säkerhetssystem som godkänts av den tyska kontrollorganisationen TÜV.

Medan större robotar vanligtvis programmeras till några få och upprepade uppgifter, samt placeras på en fast plats i produktionslinjen, är UR-robotarna lätta att flytta och enkla att ställa om till nya uppgifter. Det betyder att de kan användas till betydligt fler uppgifter än traditionella robotar. Robotarna memorerar tidigare programmerade uppgifter, vilket gör att de enkelt kan flyttas tillbaka till tidigare utförda uppgifter.

Robotarna från UR finns i tre varianter: UR3, UR5 och UR10. Alla är utvecklade enligt samma princip, men med olika lyftkapacitet och aktivitetsradie. UR3 är en bordsmodell på endast 11 kg, med 3 kg lyftkapacitet och 360 graders rotation i alla leder.

”ITO PallPack har lång erfarenhet av att arbeta med robotar och cobotar för att förenkla och automatisera industriprocesser. Sedan tidigare är vi certifierade försäljnings- och servicepartners av KUKA Robotics och med Universal Robots produkter expanderar vi fullt ut. Detta gör att vi kan lösa ett ännu större antal uppgifter hos våra kunder”,. säger Axel Hagen.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x