Pallavdelare skapar utrymme och förhindrar blå tummar...

PUBLICERAD: 14 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya pallavdelaren från Cargofix har ett plåtförstärkt urtag i mitten|där användaren kan placera en stödskiva inne i pallkragen.|Med pallavdelare klan olika fack byggas upp inne i pallkragen

Så kallade pallavdelare är ett enkelt och genialt sätt att få plats med flera olika produkter på en pallkragsförsedd EU-pall och samtidigt säkra godset.
Företaget Cargofix AB i Lidhult tillverkar de här palldelarna, som är enkla att handha och som enligt företaget själv sparar många blå tummar…

Pallavdelarna, som finns i såväl trä som återvunnen plast, passar pallkragsförsedda standardpallar i måtten 1200×800 millimeter (EU-pall) och 800×600 millimeter (halvpall). Pallavdelarna är försedda med lås i båda ändar och ett greppvänligt handtag, med vilket avdelaren låses mot pallkragens väggar.
Pallavdelarna finns i tre längder: 555 mm, 755, mm och 1155 mm. 

Cargofix har nu också utvecklat en ny standardiserad pallavdelare, som har ett plåtförstärkt urtag i mitten, där användaren kan placera en stödskiva inne i pallkragen.
Med hjälp av de olika längderna och de n nya avdelaren kan användaren bygga upp ett mönster av fack inom pallkragens väggar.

”Vi gör EU-pallen ännu bättre genom att man med vår pallavdelare får plats för fler och olika stora artiklar på pallen. Att utnyttja pallens utrymme bättre är inte bara praktiskt utan det är även ett enkelt sätt att spara pengar. Färre pallar innebär färre transporter vilket ger bättre transportekonomi och mer miljömässiga transporter. Med pallavdelare kan man också minska kostnader för specialemballage”, skriver Cargofix på sin hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax