Palcuts Smoother ger släta ark och ökad produktivitet

PUBLICERAD: 15 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med Palcuts Smoother förhindrar man att man får böjda och svårhanterliga mellanläggsark i slutet av en rulle.

Danska Palcut A/S har utvecklat konceptet Smoother, som är en utslätningsmodul för arkdispensrar. Smoother slätar ut pappret, så att hela rullen kan användas, vilket ger ökad produktivitet, minskat pappersslitage och kortare stilleståndstider.

Pappersbaserade mellanlägg för palletering blir allt vanligare. Arken skärs ut ur en rulle och placeras mellan produkterna på pallen, så att produkterna hålls stabilt och skyddas under transporten. Speciellt vid tunga papperskvaliteter förkommer det spänningar i de innersta varven i pappersrullen, vilket kan leda till böjda ark som en förpackningsrobot kan ha svårt att få grepp om.

Med den helautomatiska arkdispensern Smoother erbjuder Palcut en lösning på detta problem. Palcut Smoother har speciellt blivitg uppskattad i branscher, som använder mellanskikt i extra kraftiga papperskvaliteter, som till exempel vid stapling av källvatten på pallar.

Palcut Smoother är en patenterad lösning, som motverkar spänningar i papperssorter från 250 g /m². Med denna lösning ligger de tillskurna bladen helt slätt på samlingsbordet, klara för packroboten. Det gör det möjligt att utnyttja allt papper på rullen och minskar svinnet med 4-7 procent; beroende på papprets ytvikt.
 
”Med Palcut Smoother används allt papper på rullen. Det minskar miljöpåverkan och ökar samtidigt förpackningslinjens produktivitet”, säger Lars Østergaard Jonasen, produktchef hos Palcut A/S.

Palcut Smoother-modulen kan beställas tillsammans med den nya Palcut arkdispensern eller monteras in i befintliga Palcut-system.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx