Palcut fördubblar vinsten efter stark tillväxt i Italien

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

På interpack visade danska Palcut sina halksäkra mellanläggsark för effektivare pallettering.

Stark tillväxt i Sydeuropa och framförallt Italien har gjort att danska Palcut A/S, producent av helautomatiska arkdispensrar och mellanläggsark, kunnat fördubbla sin vinst.
Palcut, som har sitt säte i Holstebro på Jylland, ökade sin bruttovinst i fjol med 23 procent till 13,5 miljoner DKK. På nedersta raden fördubblar man vinsten efter skatt från 2,4 till 4,7 miljoner DKK.

”Vi har haft en god tillväxt på såväl den inhemska danska marknaden som i Skandinavien och en mycket stark tillväxt i speciellt Italien, där vi fått flera viktiga kunder under det senaste året. Vi har också blivit mer effektiva i vår produktion och hade i fjol en högre tillverkningsomsättning med samma antal anställda”, poängterar Rudi Pedersen, VD för Palcut A/S.

I Italien har Palcut inlett ett samarbete med en stor systemintegratör och levererat en referensinstallation till livsmedels- och delikatessproducenten Fratelli Beretta. Man har också installerat Palcut-system vid flera fabriker, tillhörande en ledande tillverkare av hygienprodukter.

Palcut förväntar sig en fortsatt positiv utveckling under 2017. Nyligen har man förlängt sitt samarbete med livsmedelskoncernen Mondelez (förre detta Kraft Foods verksamheter utanför Nordamerika). Avtalet gäller leverans av halksäkra mellanläggsark, som Mondelez använder vid pallettering av sina produkter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x