Palcut fördubblar vinsten efter stark tillväxt i Italien

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

På interpack visade danska Palcut sina halksäkra mellanläggsark för effektivare pallettering.

Stark tillväxt i Sydeuropa och framförallt Italien har gjort att danska Palcut A/S, producent av helautomatiska arkdispensrar och mellanläggsark, kunnat fördubbla sin vinst.
Palcut, som har sitt säte i Holstebro på Jylland, ökade sin bruttovinst i fjol med 23 procent till 13,5 miljoner DKK. På nedersta raden fördubblar man vinsten efter skatt från 2,4 till 4,7 miljoner DKK.

”Vi har haft en god tillväxt på såväl den inhemska danska marknaden som i Skandinavien och en mycket stark tillväxt i speciellt Italien, där vi fått flera viktiga kunder under det senaste året. Vi har också blivit mer effektiva i vår produktion och hade i fjol en högre tillverkningsomsättning med samma antal anställda”, poängterar Rudi Pedersen, VD för Palcut A/S.

I Italien har Palcut inlett ett samarbete med en stor systemintegratör och levererat en referensinstallation till livsmedels- och delikatessproducenten Fratelli Beretta. Man har också installerat Palcut-system vid flera fabriker, tillhörande en ledande tillverkare av hygienprodukter.

Palcut förväntar sig en fortsatt positiv utveckling under 2017. Nyligen har man förlängt sitt samarbete med livsmedelskoncernen Mondelez (förre detta Kraft Foods verksamheter utanför Nordamerika). Avtalet gäller leverans av halksäkra mellanläggsark, som Mondelez använder vid pallettering av sina produkter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax