PacTec och Ipack-Ima – två mässor som öppnar idag

PUBLICERAD: 28 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Idag öppnar finska förpackningsmässan PacTec i Helsingfors Mässcentrum.|Nordisk Bioplastförening ställer ut på PacTec med egen monter, där mässbesökarna kan stifta närmre bekantskap med förpackningar och andra produkter tillverkade i bioplast.
|Internationella förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano öppnar också idag.

Helsingfors eller Milano? Det är bara att välja om du vill uppdatera dig på förpackningar. Två mässor öppnar nämligen i dag. PacTec i Helsingfors, Finland och Ipack-Ima i Milano, Italien.

Finska PacTec arrangeras för femtonde gången och pågår fram till och med den 31 maj. Enligt arrangörerna kommer hela värdekedjan att finnas på plats och parallellt löper ett omfattande seminarieprogram. Två andra mässor arrangeras på samma gång, pulpaper2018 och woodexpo2018. Packnews.fi kommer att bevaka mässan, som äger rum i Helsingfors Mässcentrum (Messekeskus).

På plats med egen monter på PacTec finns Nordisk Bioplastförening, en förening startad av tidningen nord emballage tillsammans med industrin, och där nu över 40 företag är medlemmar. I montern kan intresserade få svar på frågor och även klämma och känna på ett urval förpackningar och andra produkter i bioplast, tillverkade av medlemsföretagen.

Mässan i Milano, Ipack-Ima, är betydligt större och internationell. Den arrangeras tillsammans med mässan Meat-Tech och pågår till och med fredagen den 1 juni. Drygt 546 internationella utställare finns på plats, representerande 45 länder. Totalt har mässan 1.475 utställare, vilket är en ökning med 17 procent sedan förra gången, år 2015.

På mässområdet FieraMilano pågår samtidigt även mässorna Plast, Print4All och Intralogistica Italia, allt ryms inom ett mässparaply som man kallar The Innovation Alliance

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x