PacTec och Ipack-Ima – två mässor som öppnar idag

PUBLICERAD: 28 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Idag öppnar finska förpackningsmässan PacTec i Helsingfors Mässcentrum.|Nordisk Bioplastförening ställer ut på PacTec med egen monter, där mässbesökarna kan stifta närmre bekantskap med förpackningar och andra produkter tillverkade i bioplast.
|Internationella förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano öppnar också idag.

Helsingfors eller Milano? Det är bara att välja om du vill uppdatera dig på förpackningar. Två mässor öppnar nämligen i dag. PacTec i Helsingfors, Finland och Ipack-Ima i Milano, Italien.

Finska PacTec arrangeras för femtonde gången och pågår fram till och med den 31 maj. Enligt arrangörerna kommer hela värdekedjan att finnas på plats och parallellt löper ett omfattande seminarieprogram. Två andra mässor arrangeras på samma gång, pulpaper2018 och woodexpo2018. Packnews.fi kommer att bevaka mässan, som äger rum i Helsingfors Mässcentrum (Messekeskus).

På plats med egen monter på PacTec finns Nordisk Bioplastförening, en förening startad av tidningen nord emballage tillsammans med industrin, och där nu över 40 företag är medlemmar. I montern kan intresserade få svar på frågor och även klämma och känna på ett urval förpackningar och andra produkter i bioplast, tillverkade av medlemsföretagen.

Mässan i Milano, Ipack-Ima, är betydligt större och internationell. Den arrangeras tillsammans med mässan Meat-Tech och pågår till och med fredagen den 1 juni. Drygt 546 internationella utställare finns på plats, representerande 45 länder. Totalt har mässan 1.475 utställare, vilket är en ökning med 17 procent sedan förra gången, år 2015.

På mässområdet FieraMilano pågår samtidigt även mässorna Plast, Print4All och Intralogistica Italia, allt ryms inom ett mässparaply som man kallar The Innovation Alliance

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x