PacsOn växer och förvärvar Papperspartner i Norr AB 

PUBLICERAD: 13 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ser fram emot att öka vår närvaro ytterligare i Norrland”, säger Lovisa Hamrin, ägare Herenco.

PacsOn AB, ett helägt bolag inom Herencokoncernen, har köpt företaget Papperspartner i Norr AB, som sedan år 2006 varit kompanjoner med PacsOn AB genom ett 70/30-delägarskap. PacsOn har nu förvärvat resterande 70 procent av aktierna.

Papperspartner i Norr har de senaste åren haft en mycket bra tillväxt och lönsamhetsutveckling. Med lokal förankring som grossist inom förpackningar och förnödenheter har bolaget en stark marknadsposition i Skellefteå och Umeå. Herenco ser förvärvet som en god investering för fortsatt expansion i Norrland. 

”Vi har genom PacsOns delägarskap i Papperspartner i Norr följt verksamheten på nära håll under flera år och imponerats av vad bolaget och medarbetarna åstadkommit. Expansionen och satsningen i Umeå är ett levande bevis på vad som kan åstadkommas med lokal förankring, mod och kompetenta medarbetare. Vi är mycket nöjda med förvärvet och ser med tillförsikt fram emot att öka vår närvaro ytterligare i Norrland”, säger Lovisa Hamrin, ägare Herenco.

”Ägarförändringen ger oss en stark finansiell ägare i Herenco, vilket säkerställer den långsiktiga utvecklingen av företaget”, säger Ulf Wiklund, VD på Papperspartner i Norr AB.

Med förvärvet förstärker och synliggör Pacson AB sin ambition att genom förvärv och organisk tillväxt vara en ledande rikstäckande aktör som med stark lokal närvaro servar kunder med ett brett erbjudande inom förpackningslösningar och förnödenheter till kunder inom bland annat industri, logistik, handel och städ. 

”Ledningen i Papperspartner i Norr kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och med samma namn, erbjudande och kontaktpersoner skapar vi fortsatt hög service och trygghet för kunder och leverantörer”, säger Stefan Lind, VD för PacsOn AB. 

PacsOn Papperspartner i Norr AB omsätter ca 80 miljoner kronor och har ca 25 medarbetare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x