Packnorth: Techprints fokus är på förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 4 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

QL-300 är en av de rulle-till-rulle-printrar för förpackningsetiketter, som Techprint visar på digitala förpackningsmässan Packnorth. (Bild Techprint)

Helsingborgsbaserade Techprint, som marknadsför och säljer produkter från ledande tillverkare av digitala etikettskrivare deltog på digitala mässan Sign&Print Connect i februari och det gav mersmak. Därför är de nu med som utställare även på Packnorth, där man kommer att fokusera på printrar för förpackningsindustrin.

Normalt ställer Techprint ut på ett par fysiska mässor per år, men när detta inte är möjligt, ser man på det digitala alternativet som något mycket intressant.

”Vi hade bra med besökare samtliga tre dagar på Sign & Print Connect och det genererade en hel del leads. Det gör att vi nu vill testa konceptet mot förpackningsindustrin”, säger Christer Nilsson på Techprint.

”Den här gången kommer vi att ha ett lite annorlunda fokus. På Connect var det lite större printrar som klarar att printa, stansa och laminera. Nu kommer vi att berätta främst om möjligheterna med våra rulle-till-rulle printrar. Fokus kommer att ligga på QL-120, QL- 300 och Trojan T2-C.

”När vi vänder oss till förpackningsindustrin är det i första hand etiketter det handlar om och vi kommer att visa på alla fördelar, som de här printrarna ger användarna.”

Punkter som talar för skrivarna
Christer tar upp ett antal punkter. Det finns till exempel inga startkostnader, man kan korta sina leveranstider, minska lagret med förtryckta etiketter och därmed spill av etiketter, man kan ändra design med kort varsel, göra provtryck och köra private label. Tillsammans är det punkter som attraherar nya kunder.

QL-120 är främst riktad mot de lite mindre kunderna medan Trojan T2-C främst används vid lite större förbrukning, runt en halv miljon etiketter och uppåt på årsbasis. QL-300 är rätt val om man vill ha transparenta eller UV-beständiga etiketter. Principen är dock densamma för alla, det är rulle-till-rulle och on-demand.

Kundcase
Besökarna i Techprints monter kommer även att få ta del av ett kundcase. Stockholmsföretaget Sköna Ting har tre printrar av modell QL-20, vilka går i princip från åtta till fem varje dag. Företaget tillverkar produkter on-demand, från en dag till nästa och har tjugo olika etikettstorlekar och upp emot tiotusen layouter. Produkterna är exempelvis pastiller, kolor, tvål, te, doftljus, posters och stickers.

De köpte sin första printer år 2013 och den senaste år 2020 och med hjälp av dessa har man utvecklat sitt sortiment. Sköna Ting kan till exempel ha en etikett som har samma design men som ska vara på sex olika språk, och volymerna kan handla om allt mellan kanske sex etiketter upp till femhundra. Det hade aldrig fungerat om de skulle gått till en etikettillverkare.

”Vi kommer att berätta om hur det här har hjälpt företaget att utvecklas”, säger Christer.

Vidareutveckling
Övning ger färdighet och redan efter en digital mässa har Techprint insett att man behöver utvecklas. Det får inte bli för statiskt med ett antal power points och bilder, vilket var fallet på Connect.

”På Packnorth kommer vi att jobba i par – jag och VD Anders Svensson kommer att ha en dialog med varandra eller så intervjuar en av oss och den andra svarar. På så sätt gör man informationen mer lättillgänglig”, avslutar Christer Nilsson

Text: Bo Wallteg

Digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021.
Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax