Packnorth: Norden Machinery – ”En tub är inblandad i allt vi gör”

PUBLICERAD: 10 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Bild: Norden Machinery.||Ida Sigvardsson, marketing specialist hos Norden Machinery.

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar.

 

Ida Sigvardsson hos Norden Machinery ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner på förpackningsmässan Packnorth. Bild: Norden Machinery.

Norden Machinery designar och tillverkar maskiner samt installerar hos kund. De erbjuder även service och reservdelar. Företagets sortiment med tubfyllningsmaskiner finns i hela hastighetsspannet för fyllning och försegling tuber. Dessa kan hantera från 40 upp till 1 000 tuber per minut – med eller utan kartonerare eller tråg och boxpackare i maskinlinjerna.

Fyllning och försegling av tuber kan göras på mer än ett sätt, oavsett om det till exempel är tandkräm eller kaviar som ska fyllas i tuberna, förklarar Ida Sigvardsson, marketing specialist hos Norden Machinery:

”Du kan ha raka eller trimmade kanter, förstås olika tubmaterial, och det finns olika krav på maskinens utförande beroende på vilken produkt som ska produceras. På dessa applikationer har vi jobbat upp en spetskompetens”.

Företaget, som ställer ut på den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, har nyligen kommit till rätta i nya lokaler. Flytten gick från ett anrikt kvarter där hjärtat av Kalmars verkstadsindustri och maskintillverkning funnits sedan 1877. Nu finns de norr om staden, öster om E22:an.

”Vi tycker det är viktigt att föra en tät dialog i projekt runt nya maskiner. Tillsammans med kunden kan vi enas om vad det är som, förhoppningsvis, både produktion och marknadsavdelningen vill åstadkomma, och vilka krav som finns på denna produktion”.

Ida Sigvardsson säger att de ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner och hitta nya lösningar för tubproduktion på Packnorth-mässan. Och har kunder frågor om sina existerande maskiner så är det bara att höra av sig. Vi brukar säga att det är en tub inblandad i allt vi gör, säger hon.

”Det finns bra möjligheter att blåsa nytt liv i sin maskin med nytt styrsystem, eller kanske uppgradera Norden-maskinen då nya funktioner önskas –förpackningstekniska eller produktmässiga. De som har Nordenmaskiner eller har nya tubprojekt på gång är varmt välkomna att kontakta oss. Äntligen en möjlighet att träffa kunder igen”.

Packmaskinen NTP80 möjliggör packning av tuber i låda eller tråg i samma maskin. Foto: Pressbild

Vilken produkt kommer ni lyfta fram lite extra?
”Vi såg ett behov av att utveckla en maskin som ersätter manuellt packande av tuber i kartong och tråg. Dels för att det är ett enahanda arbete, dels för att det är lättare att eliminera kvalitetsbrister såsom fel antal tuber per förpackning med en automatiserad lösning. Resultatet blev NTP80 – tråg och boxpackaren som ställs efter enkanaliga tubfyllare och packar upp till 80 tuber per minut i diverse olika packmönster”.

Vad utmärker den maskinen?
”NTP80:n är en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. Med NTP80 finns möjligheten att packa tuber i låda eller tråg i samma maskin med extremt korta omställningstider. Vi plockar bort ett enahanda jobb till förmån för automatiserad produktion”.

”På tråget finns en möjlighet att visa upp sitt varumärke på förpackningen. Stående eller liggande tuber i tråg kan ställas direkt på hyllan i en livsmedelsaffär eller stormarknad”.

 

Text: Claes Nordström

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy