Packnorth: Confood visar upp vågar och detekteringssystem

PUBLICERAD: 28 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Multiheadvågar från japanska Yamato kommer att visas i Confoods digitala monter på Packnorth-mässan 10 – 12 maj. (Bild Confood/Yamato)|Magnus Wöhl är VD för Helsingborgsbaserade Confood Scandinavia. (Bild Confood)

Bland annat multihead- och checkvågar, inspektionsutrustning, förpackningsmaskiner och transportsystem finns i företaget Confood Scandinavias katalog, när de ställer ut på digitala förpackningsmässan Packnorth den 10–12 maj.

Agenturföretaget Confood Scandinavia, med säte i Helsingborg, har varit verksamma sedan 1970-talet. Då var företaget främst inriktad på snacksindustrin. Genom åren har sortimentet breddats. I dag erbjuder de även maskinlösningar för andra livsmedelsindustrier samt för bland annat plast- och verkstadsindustrin.

Lösningar för förpackningslinje
Under digitala mässan Packnorth kommer Confood Scandinavia att visa vågar och ett slutet transportsystem. Företaget håller presentationer i sin digitala kanal och är sedan tillgängliga för frågor kring utrustningen.

Magnus Wöhl är VD för Helsingborgsbaserade Confood Scandinavia. (Bild Confood)

”Vi kommer att prata om multihead- och checkvågar, detekteringsutrustning i form av metalldetektorer och röntgen, vertikala förpackningsmaskiner och transportsystem”, säger Magnus Wöhl, VD för Confood Scandinavia.

Bland produkterna erbjuder företaget våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Det är utrustning, som snabbt sparar in sin investering genom högre grad av precision i vikterna, enligt Wöhl.

Vågmaskin kontrollerar vikten
En multiheadvåg består av tio till tjugo mindre vågar. Maskinen väger och summerar de mindre vikterna av det som ska förpackas för att uppnå målvikten. Målvikten doseras sedan till exempelvis en påsmaskin som skapar och försluter en påse från plan film. Alternativt släpps ”dosen” till ett färdigt emballage i form av en påse, burk eller ask. Förpackningen transporteras sedan i förekommande fall vidare till en checkvåg som kontrollerar att vikten stämmer och slutligen eventuellt en detektionsenhet i form av metalldetektor eller x-ray.

För vilka livsmedel kan linjen användas?
”I huvudsak är det vågar och förpackningsmaskiner för fasta livsmedel, men de kan också komma till hands inom verkstadsindustrin, exempelvis för att förpacka skruvar och muttrar. Allt som ska säljas och förpackas i påsar.”

Vad ser ni för trender inom ert förpackningsområde?
”Mycket av trenderna går mot miljövänliga förpackningsmaterial och det ser vi börjar ta fart på riktigt. Det kan vara nedbrytningsbart och återvinningsbart – så lite fossila bränslen inblandande som möjligt.”

En personalstyrka på fyra personer står redo att möta kunder och hålla presentationer under Packnorth-mässan.

Vad hoppas ni få ut av mässan?
”Hitta nya kunder. Vi har en bra befintlig kundstock i Norden och Baltikum men det finns alltid utrymme för fler”, säger Magnus Wöhl.

Text Claes Nordström

Digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021.
Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy