Packnews visar ”Eco Packaging” på Nordic Organic Food Fair

PUBLICERAD: 10 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Specialmontern ”Eco Packaging” är ett samarrangemang mellan Packnews.com

I samband med mässan ”Nordic Organic Food Fair” i Malmö 16 – 17 november kommer Packnews.com och tidningen nord emballage tillsammans med Nordisk Bioplastförening att ordna en samlingsmonter med namnet ”Eco Packaging – The area for sustainable packaging solutions”.

Syftet med montern är att visa mässbesökarna på de alternativ för hållbara livsmedelsförpackningar som erbjuds i dag, speciellt med utgångspunkt från det ökande utbudet av bioplaster och bionedbrytbara förpackningsmaterial.

Bland deltagande företag i montern kan nämnas FKuR, Kulleborn & Stenström, Nordic Pack, Papyrus Supplies, Scanfill och Tetra Pak. Monternumret är B50.

På mässans andra dag, den 17 november, intar ”Eco Packaging” dessutom scenen på MalmöMässan, då man under några timmar framför ett antal föredrag med rubriker som ”Förpackningar för småskalig matproduktion”, ”Var- När- Hur -Varför Bioplaster?”, ”Bioplasters möjligheter”, ”Plastförpackningsmaterial som är 100% oljefritt” , ”Hållbara förpackningar – alla goda val räknas” och ”KRAVs Förpackninglots”.

Parallellt med Nordic Organic Food Fair arrangeras också mässan Natural Products Scandinavia. Platsen är alltså MalmöMässan, tidpunkten 16 – 17 november, kl. 10 – 17 båda dagarna.
Mässarrangör är brittiska Diversified Communications.
Mer info om mässorna HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432