Packbridges kvinnonätverk firar nu sitt tvåårsjubileum

PUBLICERAD: 22 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Packbridges kvinnonätverk Fempack firar tvåårsjubielum den 14 december.
|Magdalena Nour från sydsvenska nätverket MINE är en av de föranmälda föredragshållarna till Fempacks tvåårsjubileum.

Fempack – förpackningsklustrets Packbridges nätverk för professionella kvinnor verksamma inom förpackningskedjan – firar sitt tvåårsjubileum med en sammankomst i Malmö den 14 december.

På programmet står bland annat föredrag av inspirerande talare och diskussioner kring användares behov och beteende och hur man ska förstå och tolka dessa.

Kvinnonätverket Fempack lanserades av Packbridge den 14 december 2016, efter klustrets årliga storkonferens Top Packaging Summit by Packbridge. Packbridge menar att det behövs betydligt fler kvinnor i förpackningsindustrin och nätverket Fempack ska fungera som ett sätt att locka och engagera kvinnor till branschen.

Firandet av Fempacks två första lyckosamma år äger rum i företagets ÅF:s lokaler i Malmö. Eventet börjar kl. 13.00 och beräknas vara slut ca kl. 16.30.

Info och anmälan till Fempacks tvåårsjubileum HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx