Packbridges årsstämma valde Eric White till ny ordförande

PUBLICERAD: 28 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Eric White, grundare och VD i etikettföretaget Air Labels, är ny ordförande i Packbridges styrelse. (Bild Air Labels)|

När förpackningsklustret Packbridge nyligen höll årsstämma valde man Eric White från Air Labels till ny ordförande. Nya i styrelsen är även Krisztina Anderberg Halasz, Region Skåne och Oscar Hugoson, Scanfill.

Eric White är grundare och VD för Lund-baserade etikettföretaget Air Labels, som erbjuder en one-stop shop för att beställa etiketter online. Han har över 20 års tidigare erfarenhet från ledande befattningar inom förpackningsindustrin (Tetra Pak, Skanem, Domino och Air Labels) och lång erfarenhet av aktivt arbete i flera styrelser och internationella märkesföreningar. Eric är också en stolt alumn vid Lunds universitet, där han har examen i juridik och ingenjörsfysik.

Krisztina Anderberg Halasz, utvecklingschef på Region Skåne, och Oscar Hugoson, vice VD i Scanfill, är nya styrelsemedlemmar i Packbridge.

Krisztina Anderberg Halasz är utvecklingschef på Region Skåne, där hennes arbete fokuserar på utveckling av regionala forskningsinfrastrukturer som ESS och MAX IV. Hon är en aktiv medlem i Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS), styrelseledamot vid Science Village Scandinavia och Open Lab Skåne, samt aktiv medlem i nanoteknologinsamhället. Hon har också betydande yrkeserfarenhet inom den globala läkemedels- och bioteknikindustrin och tillbringade tio år med medicinsk forskning vid Lunds universitet.

Oscar Hugoson är vice VD i Ystad-baserad Scanfill sedan 2018. Under sin tidiga start på Polykemi Group 2006 tog han en aktiv roll i ett projekt, som senare resulterade i bildandet av Scanfill. Oscar har stor erfarenhet av att leda ett familjeföretag och praktisk kunskap om förpackningar och materialproduktion, som han fått från olika roller i företaget. Oscar har en dubbel examen i affärsentreprenörskap och management och IT-förvaltning från Syracuse University, USA.

Nye ordföranden Eric White efterträder Peter Jhaveri, Growder AB, som nu avslutat sin mandatperiod i Packbridges styrelse. Övriga styrelsemedlemmar, som också avslutade sina uppdrag i samband med årsstämman, är Annika Olsson, Tekniska fakulteten, LTH, och David Lindén, Region Skåne.

Kvarstående styrelseledamöter i Packbridge är:  Anders Källman, Multivac, Camilla Hägglund, Tetra Pak, Elna Hallgard, Orkla Foods Sverige, Patrik Rydén, Lunds universitet och Per Lundeen, Nordic Carton AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx