Packbridge utvecklas med stöd från Västra Götalandsregionen

PUBLICERAD: 12 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är glada och stolta över stödet från Region Västra Götaland”|säger Johan Mårtensson

Sedan starten år 2010 har förpackningsklustret Packbridge haft ekonomiskt stöd av Region Skåne. Nu har även Region Västra Götaland beslutat sig för att gå in med support. Att få support från två regioner är förmodligen unikt inom klustervärlden.
Projektet i Västra Götaland har målsättningen att öka innovationskraften i regionen inom förpackningsområdet och att främja ökat samarbete med medlemmar, som redan är knutna till Packbridge.

”Vi ser det som mycket positivt att Packbridge kan ge ett mer kraftfullt utvecklingsstöd till förpackningsföretagen i vår region. Packbridge har ett etablerat arbetssätt och uppbyggt nätverk av företag och universitet, som kan bli ett viktigt bidrag till de insatser ,som görs för företagsutveckling i Västra Götaland”, säger Birgitta Losman, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Packbridge har sedan starten år 2010 vuxit till att omfatta ca 200 medlemsföretag, både nationellt och internationellt och tar med detta nya projekt ytterligare ett steg i utvecklingen.

”Vi får sedan starten en del av vår finansiering från Region Skåne och nu får vi även medel från Västra Götalandsregionen. De har följt oss under det senaste året och gillat det man sett. Jag tror det är ganska ovanligt att ett kluster, eller nätverk, får support från två olika regioner, och vi är naturligtvis både glada och stolta över det”, säger Packbridges VD Johan Mårtensson.

Under 2017 kommer Packbridge att genomföra ett antal aktiviteter i Västra Götaland. De kommer att ta upp följande områden:
* Digitalisering och förpackningar
* Hållbarhet och cirkulär ekonomi
* Flexibilitet och lokalt
* Nya material

Packbridge utvecklar inte de här programpunkterna själv. Man kommer att ha en dialog med företagen, akademin och offentlig sektor för att kunna erbjuda det innehåll som behövs och samtidigt kommer man att arbeta tillsammans med RISE och de lokala innovationssystemen som sitter på mycket kunskap.

”Det finns väldigt mycket kompetens inom livsmedel och förpackningar i Västra Götaland och vi har ett stort antal medlemsföretag från regionen. Nu ökar våra möjligheter att oftare vara på plats och jobba med kompetenshöjning, kunskapsöverföring, nätverksbyggande och utveckling av förpackningsindustrin och både direkt och indirekt av livsmedelsindustrin”, avslutar Johan Mårtensson.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning