Packbridge: Här är trenderna som styr förpackningsvärlden

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Vilka trender kommer att styra förpackningsvärlden och näringslivet i år och de kommande åren? Det ska Packbridge försöka ge svar på. (Bild Marina Putilova/Dreamstime)|Oscar Lingqvist,McKinsey & Co|Jonas Svennberg, Zenit Design

Vilka är trenderna som kommer att styra förpackningsvärlden i år och framåt? Det ska klustret Packbridge försöka besvara på en konferens i Malmö i slutet av mars.

I konferensen deltar experter från Zenit Design, McKinsey & Company och Swedbank Research och de ska ge en fokuserad överblick och inbjuda till diskussion kring globala trender inom förpackningsvärlden och även inom näringslivet i stort. Vilka är de senaste trenderna och förändringarna, som kommer att påverka utvecklingen av hela samhället, inklusive förpackningar och logistik?

Jonas Svennberg från Zenit Design kommer att tala kring rubriken ”Not more but different: How shall we act in the antropocen?” och Oscar Lingqvist från McKinsey & Company har rubricerat sitt föredrag ”Global shifts and consumer choices that will influence the packaging industry”.
Från Swedbank Research kommer ekonomen Pernilla Johansson och hon kommer att tala utvecklingen för den globala ekonomin under rubriken ”The World Economy in Turbulent Times”.

Konferensen, som blir fysisk, äger rum den 30 mars i AFRY:s (f.d. ÅF) lokaler i Malmö. Registrering sker kl. 13,30 och själva konferensen inleds kl. 14.00 och beräknas pågå – inklusive en allmän diskussion – till ca kl. 16.00

Mer info om trendkonferensen HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x