Packbridge: Här är trenderna som styr förpackningsvärlden

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Vilka trender kommer att styra förpackningsvärlden och näringslivet i år och de kommande åren? Det ska Packbridge försöka ge svar på. (Bild Marina Putilova/Dreamstime)|Oscar Lingqvist,McKinsey & Co|Jonas Svennberg, Zenit Design

Vilka är trenderna som kommer att styra förpackningsvärlden i år och framåt? Det ska klustret Packbridge försöka besvara på en konferens i Malmö i slutet av mars.

I konferensen deltar experter från Zenit Design, McKinsey & Company och Swedbank Research och de ska ge en fokuserad överblick och inbjuda till diskussion kring globala trender inom förpackningsvärlden och även inom näringslivet i stort. Vilka är de senaste trenderna och förändringarna, som kommer att påverka utvecklingen av hela samhället, inklusive förpackningar och logistik?

Jonas Svennberg från Zenit Design kommer att tala kring rubriken ”Not more but different: How shall we act in the antropocen?” och Oscar Lingqvist från McKinsey & Company har rubricerat sitt föredrag ”Global shifts and consumer choices that will influence the packaging industry”.
Från Swedbank Research kommer ekonomen Pernilla Johansson och hon kommer att tala utvecklingen för den globala ekonomin under rubriken ”The World Economy in Turbulent Times”.

Konferensen, som blir fysisk, äger rum den 30 mars i AFRY:s (f.d. ÅF) lokaler i Malmö. Registrering sker kl. 13,30 och själva konferensen inleds kl. 14.00 och beräknas pågå – inklusive en allmän diskussion – till ca kl. 16.00

Mer info om trendkonferensen HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x