Packaging Materials är en helt ny division inom Stora Enso

PUBLICERAD: 4 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Hannu Kasurinen blir chef för den nya divisionen Packaging Materials, som börjar verka den 1 januari 2020. Fram till dess är han också utsedd till chef för divisionen Consumer Board., som 1 januari inlemmas i Packaging Materials. (Bild Stora Enso)

Packaging Materials är en helt ny division inom Stora Enso. Den nya divisionen skapas genom att Stora Enso slår samman verksamheten för wellpappråvara i divisionen Packaging Solutions med hela divisionen Consumer Board. Ändringen träder i kraft den 1 januari 2020 och divisionschef för den nya divisionen blir Hannu Kasurinen.

Hannu Kasurinen har också med omedelbar verkan utsetts till medlem i koncernens ledningsgrupp och divisionschef för Consumer Board fram till den 1 januari 2020, då den nya divisionen Packaging Materials börjar verka.

Den nuvarande divisionschefen i Packaging Solutions, Gilles van Nieuwenhuyzen, kommer att lämna sin position den 6 december för nya karriärmöjligheter utanför bolaget. Sökandet efter en ny divisionschef för Packaging Solutions kommer att inledas och David Ekberg, för närvarande SVP och Head of Business Unit Corrugated Nordics inom divisionen, tillträder som tillförordnad divisionschef för Packaging Solutions från och med den 6 december.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att den återstående verksamheten inom Packaging Solutions kommer tillsammans med Stora Ensos nyligen bildade enhet för formpressad fiber att utgöra ett mer fokuserat Packaging Solutions.

”Eftersom samhällets utveckling mot en cirkulär bioekonomi går allt snabbare skapar vi en organisation som ytterligare stärker vår förmåga att driva innovation och hållbarhet med en gemensam agenda. Divisionen Packaging Materials kommer att innebära ett ännu starkare kunderbjudande för konverterare, varumärkesägare och återförsäljare, som omfattar kartong av såväl nyfiber som återvunnet material. För Packaging Solutions ökar vårt fokus på att utveckla nya tjänster och förpackningslösningar, samt innovationssamarbeten i hela värdekedjan för att ta fram nya förnybara förpackningar. Ett exempel är vår nya verksamhet för formpressad fiber, som kommer att ingå i divisionen Packaging Solutions. Vi kommer även att kunna fokusera mer på förnybar förpackningsdesign”, säger Stora Ensos nytillträdde VD och koncernchef Annica Bresky.

Hannu Kasurinen var tidigare SVP, Liquid Packaging and Carton Board inom divisionen Consumer Board. Han har innehaft flera ledande positioner inom Stora Enso, bland annat Group Treasurer, SVP of Strategy samt divisionschef för Wood Products.

”Hannu Kasurinen har lång och bred erfarenhet av krävande ledarpositioner inom Stora Enso och har även tidigare suttit med i koncernens ledningsgrupp. Jag är mycket glad att kunna erbjuda honom en plats i ledningsgruppen igen. Jag är övertygad om att hans erfarenhet kommer att bli en värdefull tillgång i teamet på vår fortsatta transformationsresa som ´the renewable materials company´”, säger Annica Bresky.

”Jag ser fram emot att utveckla verksamheten inom Packaging Materials tillsammans med våra kunder. Cirkularitet utgör en grundläggande del av Stora Ensos arbete och är en viktig drivkraft i vår produktutveckling. Vi kommer att fortsätta att skapa nya innovationer och lösningar som svar på konsumenternas behov av förnybara, återvinningsbara, fiberbaserade förpackningsmaterial med lågt koldioxidavtryck”, kommenterar Hannu Kasurinen.

”Jag vill tacka Gilles van Nieuwenhuyzen för hans värdefulla arbete med att utveckla vår förpackningsverksamhet under hans tid inom Stora Enso”, avslutar Annica Bresky.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx